Μέρες Μαγικές με Γρανίτες και Ταμ-Ταμ στην “Δική μας Πόλη” | 27.05.2024, 19:00

Την Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 19:00-20:00, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει τον Γιάννη Ηλίδη.

Ο προσκεκλημένος θα μας ταξιδέψει σε μία ολόκληρη εποχή των δεκαετιών ʼ50, ʼ60, ʼ70, σε γειτονιές, λαϊκούς ανθρώπους, επαγγέλματα, στέκια, θέατρα, κινηματογράφους, δισκάδικα, καλλιτέχνες.

Με αφορμή το βιβλίο του «Μέρες Μαγικές με Γρανίτες και Ταμ-ταμ» ο συγγραφέας θα ζωντανέψει τους μικρούς χώρους της γειτονιάς του, τις προσωπικότητες που γνώρισε μικρός, τις φιλίες με σημαντικά πρόσωπα που απέκτησε αργότερα. Θα μιλήσει για το πόσο αυτή η ατμόσφαιρα των μικρών μαγαζιών, των καλλιτεχνικών σκηνών, των αναψυκτηρίων, των ατελείωτων πάρτι, δημιούργησε ένα μύθο ώστε να ακούγεται η φράση «τα καλύτερα μας χρόνια» ή «τα χρόνια της αθωότητας».

Ο Γιάννης Ηλίδης, θα μας πει ότι ο έρωτας και το φλέρτ ήταν σαφώς πιο δυνατά εκείνη την εποχή και αυτό έκανε τις καρδιές να χτυπούν και να υπάρχει ένας πιο έντονος ενθουσιασμός. Θα μας μιλήσει επίσης για την μαγική εποχή του ραδιοφώνου, όταν όλη η οικογένεια στημένη πάνω από ένα ραδιόφωνο άκουγαν το «θέατρο της Δευτέρας», τον «συνεργάτη χωρίς όνομα» τις εκπομπές της Θείας Λένας, όπου σε μία από αυτές βρέθηκε και ο ίδιος ως παιδί στο Ζάππειο.

Ένα ταξίδι με αυθεντικές μαρτυρίες, προσωπικές, αναμνήσεις, σε μια εποχή δύσκολη μεν αλλά σε μια χώρα μαγική. Στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια που αγάπησε μέσα από το ραδιόφωνο αλλά και από τους δίσκους που απέκτησε.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 2024 19.00-20.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Τρίτη 28 Μαίου 2024 ώρα Ελλάδας 05.00-06.00