Μια παράσταση «περίΟπής» στη «Δική μας Πόλη» | 18.02.2024, 12:00

Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και ώρα 01:00-03:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στο «χιούμορ».

Στο στούντιο ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς, και ο τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής θα συνομιλήσουν με τον Θέμη Ροδαμίτη για το πως αντιλαμβάνονται το χιούμορ στην καθημερινή ζωή, για το πώς τους εμπνέει και πώς αυτοσχεδιάζουν στις ξεκαρδιστικές παραστάσεις τους με τίτλο «παράστασις περιΟπής».

Φιλοξενούμενοι στο στούντιο, παίζουν, αστειεύονται, γελούν, τραγουδούν. Στην εκπομπή, θα ακουστούν μικρά κείμενα συγγραφέων, φιλοσόφων και καλλιτεχνών που αναφέρονται στο γέλιο και στο χιούμορ, ως τη μοναδική θεϊκή ιδιότητα του ανθρώπου, όπως λέει ο Σοπενχάουερ, ενώ οι δύο καλεσμένοι θα αναφέρουν τους πιο κωμικούς καλλιτέχνες που αγάπησαν.

Στην εκπομπή, επίσης, θα ακουστούν τραγούδια που έγραψαν εποχή για το ευρηματικό χιούμορ που περικλείουν οι στίχοι και οι αποδόσεις τους. Οι δύο καλεσμένοι θα μας πουν γελώντας, όπως λέει ο Γάλλος ποιητής Πωλ Κλωντέλ, «δεν είναι το ίδιο πράγμα να κάνεις πνεύμα και να έχεις πνεύμα».

Μία διαφορετική εκπομπή που τοποθετεί το χιούμορ σε πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας


Επανάληψη: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και ώρα 01:00-03:00