Νέα έκθεση στο Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας

Το Ελληνικό Μουσείο της Αδελαΐδας, διοργανώνει έκθεση, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Η έκθεση του Μουσείου θα είναι ανοικτή από αύριο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, μέχρι και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Φλάμπουρο χωλ, 18 Fulton St. Glenelg North.
Τα περισσότερα εκθέματα, είναι οικογενειακά κειμήλια παραδοσιακού χαρακτήρα, που τα έχουν φέρει Έλληνες μετανάστες, που ζουν σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας καθώς και εκθέματα που έχουν δημιουργήσει τα οποία έχουν δημιουργήσει στην Αυστραλία, Έλληνες ομογενείς καλλιτέχνες.

Σημειώνεται ότι στο Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας φιλοξενούνται αντικείμενα που έχουν δωρίσει καλλιτέχνες και από την Ελλάδα, αλλά και ενδυμασίες από το Μουσείο Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο δώρισε ευγενικά στο νεοσύστατο Μουσείο της Αδελαΐδας.

Παράλληλα κατά την διάρκεια των δύο εβδομάδων της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν βραδιές ελληνικού κινηματογράφου με ταινίες και ντοκιμαντέρ, καθώς και διαλέξεις σχετικές με τον Ελληνικό πολιτισμό.

To Ελληνικό Μουσείο Αδελαΐδας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από ένα ζευγάρι νεομεταναστών, την εκπαιδευτικό Χρυσούλα Μελισσινάκη και τον Παναγιώτη Μαυραειδή. Στόχος του Μουσείου είναι να βγουν στην επιφάνεια οι μικροί ξεχασμένοι θησαυροί του Ελληνικού Πολιτισμού. Εμπεριέχει στα εκθέματά του εκθέσεις με αντικείμενα λαογραφικής και παραδοσιακής τέχνης, αρχαιότητες (σε αντίγραφα υψηλής ποιότητας), γκραβούρες, πίνακες, βυζαντινές εικόνες, ψηφιδωτά, παραδοσιακές φορεσιές, συλλογές νομισμάτων, μουσικών οργάνων, αναμνηστικά και φωτογραφικό υλικό από τους πρώτους μετανάστες. κ.α. Θα φιλοξενεί στον μόνιμο χώρο του (είναι στη διαδικασία ανεύρεσης χώρου) Βιβλιοθήκη με ελληνόγλωσσα βιβλία αλλά και αλλόγλωσσα σχετικά με ελληνικά θέματα, μία βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί και ως δανειστική και κέντρο έρευνας, καθώς και θα φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη συμμαχία Ελλήνων και Αυστραλών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επίσης έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα διατηρητέα κτίρια στην Αδελαΐδα και την αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική επιρροή τους.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος