ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 14:00 - 16:00
Λαϊκοί Δρόμοι
Έλενα Φαληρέα
ΕΠΟΜΕΝΟ 16:00 - 16:05
Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέο κανάλι Youtube με παραμύθια και τραγούδια από την Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας

Η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας θέλοντας να αμβλύνει τις δυσκολίες επικοινωνίας που επιβάλουν οι κοινωνικές αποστάσεις στην εποχή του κορονοϊού και ειδικότερα μεταξύ των γιαγιάδων και των παππούδων με τα εγγόνια τους, εγκαινίασε ένα νέο κανάλι στο Youtube όπου μια από τις πιο γλυκές οικογενειακές στιγμές, η αφήγηση παραμυθιών, τραγουδιών και λαϊκών μύθων, θα βιώνεται πλέον ψηφιακά.

Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί εξηγούν το σκεπτικό και την διαδικασία που ακολουθείτε ώστε η πανδημία να μην μπορέσει να αποτρέψει την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των γενεών των Ελλήνων της Αυστραλίας:

Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΝΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ σε συνεργασία με το περιοδικό GR MAGAZINE σας παρουσιάζει το νέο κανάλι Youtube με τίτλο “Yaya & Pappou Lullabies”.

Σήμερα, όταν εξαιτίας της πανδημίας του COVID και των αυστηρών κανόνων social distancing, οι παππούδες δεν μπορούν να χαρούν από κοντά τα εγγονάκια τους, σκεφτήκαμε και βρήκαμε τρόπο να μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, έστω σε κάποιο βαθμό. Για να μπορούν τουλάχιστον τα εγγόνια μας να χαρούν την αγάπη μας μέσα από τις οθόνες. Φτιάξαμε αυτό το κανάλι, όπου θα ανεβάζουμε παραμύθια, λαϊκούς μύθους, τραγούδια και νανουρίσματα από γιαγιάδες και παππούδες για να τα βλέπουν τα εγγόνια σε όλο τον κόσμο.

Ρώμα Σιάχου, Γραμματέας Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας:
– Υπάρχουν πάμπολλα κανάλια στο Youtube και ως γονείς και παππούδες μεριμνούμε συνεχώς για το τι βλέπουν τα εγγόνια μας. If you can’t beat them, join them, λένε. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα ήταν προτιμότερο να βλέπουν εμάς, να προσπαθήσουμε με αυτό τον τρόπο να τους μεταδώσουμε, πέρα από την αγάπη μας, την γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτή την εξαιρετική ιδέα και υλοποίηση και σας καλώ όλους να συμμετάσχετε!

Το όραμά μας είναι να συλλέξουμε βίντεο απ’ όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες. Ήδη περιμένουμε να μας στείλουν παραμύθια και νανουρίσματα, ποντιακά, κρητικά, κυπριακά, νησιώτικα, θρακιώτικα και άλλα. Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας στείλανε τα πρώτα βίντεο, αλλά το έργο μας μόλις τώρα ξεκινάει. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να μας στέλνετε τα βιντεάκια σας το pontiancommunity@gmail.com για να τα επεξεργαζόμαστε και να τα ανεβάζουμε στο κανάλι. Είμαστε στη διάθεση όλων σας για τυχόν τεχνική βοήθεια και συμβουλές.

Δείτε τα βίντεό μας, δείξτε τα στα παιδιά, κάντε like σε όλα και πατήστε SUBSCRIBE για να μην χάσετε τα επόμενα βίντεο!
Youtube: Yaya & Pappou Lullabies

Pontian Community of Melbourne and Victoria

345 Victoria St, Brunswick VIC 3056
Phone: +61 3 9380 4150
Email: pontiancommunity@gmail.com
Website: www.pontiancommunity.com

 

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου