Ο Ακύλλας Καραζήσης στη «Δική μας Πόλη» 02.12.2023, 12:00

Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 12:00-13:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 01:00-02:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» παρουσιάζει τον Ακύλλα Καραζήση.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, φιλοξενούμενος στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, θα αναφερθεί σε παραστάσεις που έπαιξε και σκηνοθέτησε και καθόρισαν την καλλιτεχνική του πορεία καθώς και στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά MILKY WAY, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου, που παίζει τώρα.

Αναφορές θα κάνει στην πόλη των παιδικών του χρόνων, Θεσσαλονίκη, στις παρέες και τα στέκια του εκεί, σε σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου που γνώρισε με τους οποίους απέκτησε μια ιδιαίτερη σχέση.

Ο Ακύλλας Καραζήσης θα αναφερθεί στους αγαπημένους του ποιητές Έλλιοτ, Γκίνσμπεργκ, Ντοστογιέφσκι, Ταρκόφσκι, Γονατά, καθώς και στον Διονύση Σαββόπουλο που συνέβαλε καθοριστικά στους νεανικούς προβληματισμούς του, μέσα από την ποιητική του γραφή.

Στην εκπομπή θα ακουστούν οι απόψεις του για την ομοφοβία, τα στερεότυπα, τον συντηρητισμό, τον αυταρχισμό. Αναφορές θα γίνουν στο θέατρο, στη σχέση του ηθοποιού με τον θεατή αλλά και στη σχέση του με την καθημερινότητα. Θα μιλήσει για την εποχή της Χαϋδεβέργης, όταν σπούδαζε πολιτικές επιστήμες, για τις έννοιες Χρόνος, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον, για τη σημασία του φωτός στη ζωή. Θα αναφερθεί στην ιδιαίτερη αγάπη του στη γυναικεία φύση, ενώ θα μας πει ότι «μια ιδέα για να είναι σοβαρή πρέπει να μπορεί να χορευτεί».

Αναφορές θα γίνουν στην αγάπη του για τα καφέ στις πόλεις που ταξιδεύει καθώς και για τους καθημερινούς του περιπάτους στην πόλη του την Αθήνα. Θα ακουστούν αγαπημένα του τραγούδια από τους: Σαββόπουλο, Παπάζογλου, Jethro Tull, Bryan Ferry.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, 12.00-13.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ώρα: 01.00-02.00