Ο Δημήτρης Νανόπουλος έρχεται στη «Δική μας Πόλη» | 26.11.2023, 12:00-14:00

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 01:00-03:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξενεί τον Δημήτρη Νανόπουλο.

Ο καθηγητής Φυσικής υψηλών ενεργειών και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών θα αναφερθεί στις τελευταίες έρευνες του Cern, στο μαγικό κόσμο του σύμπαντος, στην τυχαιότητα της ύπαρξης, στην εξέλιξη του ανθρώπου.

Σε μια ανοιχτή συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, θα γίνουν αναφορές σε έννοιες όπως: Ελευθερία, Φιλία, Ντροπή, Ενοχή, Φόβος, Αγάπη, Απόλαυση, Ευτυχία.

Στην εκπομπή θα ακουστούν οι σκέψεις του καθηγητή για τις κοινωνικές ανισότητες, τον υπερπληθυσμό, την κλιματική αλλαγή, την αξία της δημοκρατίας και του διαλόγου. Θα δηλώσει ότι “παραμένει ενθουσιασμένος με τα απλά καθημερινά πράγματα”, ενώ θα τονίσει την αξία που έχει το παραμύθι και το παιχνίδι στη ζωή μας.

Αναφορές θα γίνουν στον τόπο καταγωγής του την Ήπειρο, στη συναρπαστική ζωή στην πλατεία Βικτωρίας, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι.

Ο φιλοξενούμενος, σε μια σπάνια εμφάνιση του σε ραδιοφωνική εκπομπή, θα μιλήσει για τους αγαπημένους του προσωκρατικούς φιλοσόφους, για θέματα παιδείας, για την αγάπη του για το ραδιόφωνο, τη μουσική, τον κινηματογράφο και γενικότερα για τη σχέση τέχνης κι επιστήμης.

Μια συναρπαστική κι αποκαλυπτική συζήτηση με έναν μοναδικό άνθρωπο και επιστήμονα.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, 12.00-14.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Δευτέρα 27 Νοεμβρίου ώρα: 01.00-03.00