Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στη «Δική μας Πόλη» | 07.04.2024, 12:00

Την Κυριακή, 7 Απριλίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα, 8 Απριλίου και ώρα 04:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Ο σημαντικός τραγουδοποιός, καλεσμένος στο στούντιο, θα μιλήσει για το πρώτο του συγκρότημα τους Νέους Επιβάτες που εντυπωσίασε τον Γιάννη Μαρκόπουλο και απετέλεσε την αφορμή για τη συνεργασία τους, αλλά και για τις βασικές συνεργασίες του με άλλους σημαντικούς δημιουργούς του χώρου.

Ο φιλοξενούμενος καλλιτέχνης θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, στις προσωπικότητες της (Αργύρης Μπακιρτζής, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Σά-κης Παπαδημητρίου, Νίκος Παπάζογλου, Διονύσης Σαββόπουλος κ.α.) καθώς και στα πολλά και νέα συγκροτήματα που «ανθίζουν» σήμερα εκεί.

Θα μιλήσει για την αγάπη του στο ρεμπέτικο αλλά και στο ροκ, για τα παραμύθια που άκουγε μικρός στην πλατεία Ναυαρίνου, που γι αυτόν είναι η μέση του κόσμου. Θα μας πει ότι η πόλη γι αυτόν είναι ένα «γυάλινο καράβι» και «πουλιά είναι έρωτες και δέντρα».

Θα μας μιλήσει για το κοινό του, τις συλλογικότητες, τους κοινωνικούς αγώνες, την πολιτική που τον ενδιαφέρει κυρίως για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την διασφάλιση της πολιτιστικής ζωής στον τόπο μας.

Στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια απ’ όλη του τη διαδρομή που αγαπήθηκαν και τον έφεραν σε ένα ξεχωριστό σημείο στον μουσικό χάρτη της χώρας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Κυριακή 7 Απριλίου 2024 12.00-14.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 ώρα Ελλάδας 04.00-06.00