Ο Γιώργος Καλούδης στη «Δική μας Πόλη» | 25.11.2023, 12:00

Το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 12:00-13:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου και ώρα 01:00-02:00, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» φιλοξενεί τον Γιώργο Καλούδη.

Ο καταξιωμένος βιολοντσελίστας και ερμηνευτής κλασικής κρητικής λύρας θα μιλήσει για το σημαντικό project του που θα παρουσιάσει και στο Όσλο της Νορβηγίας, σε ένα ρεσιτάλ με διεθνή ακτινοβολία.

Σε μια συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, ο σημαντικός καλλιτέχνης θα περιγράψει τα όργανα που υπηρετεί, τις τεχνικές και τις πολλές δυνατότητες τους. Θα αναφερθεί σε θέματα τέχνης και ζωής, στους ήχους και στη σημασία του νερού για τον άνθρωπο, τα «μουσικά χρώματα» για την ακοή.

Με τον δικό του ποιητικό λόγο, θα αναφερθεί στη σωματοποίηση των ήχων, στην ευεργετική και θεραπευτική δράση της μουσικής, στη σιωπή, στον ρυθμό, στην αρμονία.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην πρωτοποριακή προσέγγιση του έργου “σουίτες για τσέλο” του Μπαχ, που κατάφερε να αποδώσει στην κρητική λύρα.

Στην εκπομπή θα μιλήσει για τον φιλοξενούμενο η καταξιωμένη ερμηνεύτρια κλασικού τραγουδιού Ειρήνη Τσιροκίδου.

Θα γίνει αναφορά στη μακρά επιτυχημένη πορεία του πρωτοπόρου καλλιτέχνη, στις ξεχωριστές συνεργασίες του με σολίστ της διεθνούς σκηνής, στις διακρίσεις του.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, 12.00-13.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Κυριακή 19 Νοεμβρίου ώρα: 01.00-02.00