Ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης για την Απελευθέρωση της Αθήνας-12 Οκτώβρη 1944

Την Πέμπτη 12 Οκτώβρη 2023, 12:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Αποτύπωμα» της «Φωνής της Ελλάδας» με τη Φούλη Ζαβιτσάνου, συναντά τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωση της Αθήνας από τη Γερμανική κατοχή (12 Οκτώβρη 1944).

Μας μεταφέρει το κλίμα και τις εικόνες εκείνων των ημερών και μας εξηγεί γιατί η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα που δεν γιορτάζει την απελευθέρωσή της. Μας μιλά επίσης για τα πρότερα χρόνια και την εμπειρία της Αντίστασης και για τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξαν σε αυτήν οι γυναίκες, η νεολαία και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Φούλη Ζαβιτσάνου

Μετάδοση: Πέμπτη, 12 Οκτώβρη 2023, 12:00 -13:00

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)

Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».

Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους. 

Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.

Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.

Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).

Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.

Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.

Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.

Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store. 

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ