Ο Κ. Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας μαζί με τον Α. Λιβέρη

Προσκεκλημένος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia) η οποία ξεκινά μια σειρά συζητήσεων μέσω διαδικτύου με θέμα «Η Αναγέννηση της Ελλάδας και ο Ρόλος της Ελληνικής Διασποράς», θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 6.30 (ώρα ανατολικής Αυστραλίας) και θα συμμετέχει και ο Ελληνοαυστραλός, παγκόσμιος πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Λιβέρης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετέχει σε συζήτηση που μεταδίδεται μέσω διαδικτύου στην Αυστραλία από τότε που ανήλθε στην εξουσία, το 2019.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας για να μιλήσει απ’ ευθείας στους Ελληνοαυστραλούς για τον ρόλο που όλοι μας μπορούμε να παίξουμε ώστε η Ελλάδα να καταστεί ισχυρή μετά την κρίση που πέρασε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Αυστραλία Nicholas Pappas και συνέχισε:

«Θα είναι μια συζήτηση εξαιρετικού ενδιαφέροντος μεταξύ δυο ξεχωριστών ανδρών της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου. Χαιρόμαστε για την έναρξη αυτού του διαλόγου καθώς πλησιάζουμε το 2021 που θα γίνουν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821 που οδήγησε στην δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους».

Όπως είναι γνωστό, από το 2014 η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας έχει στηρίξει οικονομικά μια σειρά από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην Ελλάδα που προσφέρουν υπηρεσίες στην υγεία, την απασχόληση, την εκπαίδευση κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_vWtwxksgRIi2siPvv7IrVA

Πηγή: Νέος Κόσμος

Φώτο: The Hellenic Initiative Australia