Ο Μπάμπης Τσόκας στη Φωνή της Ελλάδας

Ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας μιλά στον Αγγελή Σταθόπουλο και την εκπομπή «Της Ψυχής μου το Χώμα» για την τελευταία του ταινία «Θυσία», την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 20.00-21.00 ώρα Ελλάδας.

Γεννημένος στην Πρέβεζα, μαθητής του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, ο Μπάμπης Τσόκας, ζει και διαπρέπει για πάνω από 40 χρόνια ως σκηνοθέτης στη Σουηδία, έχοντας δημιουργήσει πάνω από 1.000 ταινίες. 

Φοίτησε στην Ανωτέρα Κρατική Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σουηδίας και στη συνέχεια, έγινε καθηγητής και αργότερα διευθυντής στην εν λόγω Σχολή, την οποία είχε διευθύνει και ο Μπέργκμαν. Ο Μπάμπης Τσόκας είναι αναγνωρισμένος και καθιερωμένος σκηνοθέτης, με αμέτρητες ταινίες στον Σουηδικό κινηματογράφο, στη Σουηδική τηλεόραση και αμέτρητες σκηνοθεσίες στο Σουηδικό θέατρο.

Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης συστήθηκε στη Μεσσηνία, αρχικά μέσα από το ντοκιμαντέρ του «Δρόμοι της Ελιάς», ενώ ακολούθησαν οι ταινίες του για τον Πέτρο Θέμελη και τη Μαρία Κάλλας, το αφιέρωμα του στον αληθινό Ζορμπά, φτάνοντας στο σήμερα μέσα από την νέα του ταινία για την Πρέβεζα, «Η ΘΥΣΙΑ»

«Η ΘΥΣΙΑ» αναφέρεται σε μια οικογένεια που ζούσε το 1912 (χρονιά στην οποία αρχίζει και η εξιστόρηση) μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για μια τραγωδία που αναφέρεται στην ιστορία της Πρέβεζας και της Ελλάδας. Το βιβλίο “Το ρολόι μέσα στο σύννεφο” έχει γράψει ο φίλος μου Απόστολος Τάσσης και είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Πάνω σε αυτό το βιβλίο στηρίζεται και το σενάριο της ταινίας, που γράψαμε πάλι μαζί» δήλωσε για την ταινία στο PrevezaBest ο σκηνοθέτης.

Επιμέλεια – παρουσίαση : Αγγελής Σταθόπουλος 

Μετάδοση: Παρασκευή  12 Αυγούστου 2022 ώρα 20.00- 21.00