Ο Νίκος Μιχαηλίδης στην “Δική μας πόλη” | 25.12.2023, 22:00

Τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και ώρα 22:00-23:00, η εκπομπή η “δική μας πόλη” φιλοξενεί τον Νίκο Μιχαηλίδη.

Ο σημαντικός συγγραφέας και ερευνητής με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, θα μιλήσει στο στούντιο για τις πολλές δραστηριότητές του, τις έρευνες και τις καταγραφές του.

Ειδική αναφορά θα γίνει στις πρωτοβουλίες του για την συντήρηση και την ανάδειξη των ιστορικών ταφικών μνημείων του ελληνοορθόδοξου κοιμητηρίου Σισλί στην καρδιά της Πόλης.

Ο Νίκος Μιχαηλίδης, θα αποκαλύψει στοιχεία από την ιστορία των εκατοντάδων εθελοντών Κωνσταντινουπολιτών στον Β. Π. Πόλεμο, καθώς και για το μνημείο που στήθηκε προς τιμήν τους στο Παλαιό Φάληρο.

Σημαντικό γεγονός στο οποίο θα αναφερθεί είναι η βύθιση του πλοίου Ευαγγελίστρια και η έρευνα που έχει κάνει που θα αποτυπωθεί και στο νέο του βιβλίο “Στον δρόμο προς την αλήθεια”.

Ο φιλοξενούμενος, θα μας ξεναγήσει ραδιοφωνικά με ιστορίες που μοιάζουν με παραμύθια όπως αυτή της περίφημης Τήνιας κοπέλας που κατάφερε ως σουλτάνα να κυβερνήσει παρασκηνιακά την Οθωμανική Αυτοκρατορία για 40 χρόνια.

Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι την ημέρα των Χριστουγέννων σε πολύτιμες μνήμες, στην πόλη της ακμής, των τραγουδιών, της μόρφωσης, της μοναδικής φιλόξενης, δημιουργικής Κωνσταντινούπολης.

Επιμέλεια-Παρουσίαση : Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 22:00 – 23:00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη εκπομπής: Τρίτη 26 Δεκεμβρίου και ώρα 05:00-06:00