Ο οργανισμός “Τέχνη Κιλκίς” τίμησε την Αιγύπτια Άντη Ελάραμπη

Την  Άντη Eλάραμπη, την Αιγύπτια που αγάπησε με ασίγαστο πάθος την πατρίδα μας και την ελληνική γλώσσα βράβευσε σε μια μοναδική εκδήλωση με τίτλο: “Η Αιγύπτια που αγάπησε την Ελλάδα», ο πολιτιστικός οργανισμός «Τέχνη Κιλκίς».

Η Άντη Ελάραμπη γεννήθηκε στο Κάιρο με προβλήματα όρασης. Κατέχει Αμερικανικό δίπλωμα από το Misr Language Schools το Αμερικανικό τμήμα. Το 2019 βραβεύτηκε ως καλύτερη φοιτήτρια από τη φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου του Καΐρου και το πανεπιστήμιο του Φαϊούμ. Κατέχει πτυχίο της Ελληνομάθειας επίπεδο Γ 2. Το 2020 βραβεύτηκε από το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας, την Ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο και το Ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στο Κάιρο. Το 2021 αποφοίτησε από το τμήμα Νεοελληνικών σπουδών της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου του Καΐρου. Έχει παρουσιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους αραβόφωνους και την εκμάθηση της Νεοελληνικής Γλώσσας καθώς και διάφορα άλλα προγράμματα στην ελληνική εκπομπή του Καΐρου (2017-2022). Το 2022 έλαβε μέρος στην εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου . Επίσης έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Νάουσας το 2022 και κατέχει δίπλωμα διδασκαλίας από το πανεπιστήμιο του Αίν Σάμς. Το 2023 έλαβε μέρος στην έκθεση βιβλίου του Καΐρου με το ιστορικό μυθιστόρημα «Οι οπτασίες του θρόνου της Άλμπα».

Η αφίσα της εκδήλωσης

Το Σάββατο 11 Μαΐου, το Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς ήταν κατάμεστο. Στο πάνελ, δίπλα από την τιμώμενη Άντη Ελάραμπη, παραβρέθηκαν από τον οργανισμό “Τέχνη Κιλκίς” η Έλλη Φρεγγίδου και η Σοφία Κεσίδου, η γενική γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ, που ταξίδεψε με τον γλαφυρό της λόγο τους παριστάμενους στις απαρχές της ίδρυσης της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου.

Μίλησε για τα πρώτα βήματα μιας Κοινότητας Ελλήνων που ξεκίνησε την περπατησιά της στον χρόνο  το 1856 και πήρε την μορφή που κρατά μέχρι και σήμερα το 1904, που γνώρισε μεγάλες δόξες στην πολυκύμαντη πορεία της και που σήμερα στέκει σε πείσμα των καιρών να ατενίζει επάξια το δικό της μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου συνέβαλε ώστε στη συγκεκριμένη εκδήλωση κάνοντας πράξη ένα μεγάλο όνειρο της Άντη Ελάραμπη, που ήταν να επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα, την χώρα που τόσο αγάπησε.

Η τιμώμενη μίλησε για την πίστη της στον Θεό και για την πεποίθησή της ότι σε κάθε της αγάπη εκείνος βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά ανοίγοντάς της τον δρόμο. Μίλησε για τη διαδρομή της, τις δυσκολίες, τις χαρές, αλλά και την ανάγκη της να συνεχίσει αυτό τον δρόμο βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο τις ρίζες της με την πατρίδα μας.

Στην εκδήλωση της Τέχνης Κιλκίς παρέστησαν μεταξύ άλλων: Ο Μητροπολίτης Πολυαννής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιος Γιωργαντάς, οι βουλευτές Κιλκίς, κ.κ Στέφανος Παραστατίδης και Πέτρος Παππάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα Αικατερίνη Γιαννακούλα-Ζιούτα, ο κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης και ο κ. Γεώργιος Μπαλάσκας,  ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταμάτης Παπουλίδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κα Ελένη Πατλάκη, ο κ. Κώστας Καμενίδης, η κα Άννα Δημάκη, η κα Όλγα Ζαραλή η υποψήφια βουλευτής Καλλισθένη κα Πάκα-Κυμπαρίδη, η Κοινωνική Λειτουργός του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, κα Καπανάτζε Θεώνα και το Μέλος του συνδέσμο κα  Φανή Τσικούρα, ο Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, «ΣΥΖΩΗ» , ο κ. Νίκος Καζαντζίδης, η Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης κα Ξανθή Χονδρού -Hill, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς κα Στυλιανή Ξάκη, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Νιάκα Δάφνη, η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταύρου κα Φραγγίδου Κατερίνα, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου / Βασίλης Πουλαρίκας