Ο Πέτρος Κλαμπάνης καλεσμένος στη «Δική μας Πόλη» | 4.12.2023, 19.00

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 19:00-20:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 05:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» παρουσιάζει τον Πέτρο Κλαμπάνη.

Ο πολυτάλαντος, πρωτοπόρος μπασίστας και συνθέτης της τζαζ θα μιλήσει για την ανάγκη του να πειραματίζεται σε νέους ήχους, να παίζει με σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς μουσικές προσωπικότητες.

Ο καλλιτέχνης θα αναφερθεί στον φυσικό του χώρο, τη τζαζ, και την προσέγγισή του στα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια που αποτυπώνεται και στη δουλειά του με τον τίτλο «Tora Collective», που με έναν μαγικό τρόπο συνδέονται με τη τζαζ μουσική κουλτούρα.

Στο στούντιο, ο φιλοξενούμενος θα εκφράσει τον θαυμασμό του στους Τσιτσάνη, Χιώτη, Τούντα, Εσκενάζυ, θα αναφερθεί στις σημαντικές συνεργασίες του, καθώς και στο αφιέρωμά που θα κάνει στον Miles Davis.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θα μιλήσει για τη γενέτειρά του, τη Ζάκυνθο, και τα πρώτα του ακούσματα, τις πόλεις που έζησε κι ανέπτυξε τη σχέση του με τη μουσική, την Ολλανδία όπου συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της νεοϋρκέζικης τζαζ σκηνής.

Ο ξεχωριστός καλλιτέχνης, που εκπροσωπεί επάξια την ελληνική μουσική οικογένεια στον κόσμο, σε με μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Θέμη Ροδαμίτη, θα αναφερθεί και σε κοινωνικά θέματα που τον απασχολούν, πέραν της μουσικής.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, 19.00-20.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ώρα: 05.00-06.00