Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
“Ο πολιτισμός της διατροφής μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας“.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.
Συμμετέχουν στη συζήτηση (με ταυτόχρονη μετάφραση) για τις γαστρονομικές παραδόσεις ελληνικής προέλευσης στην Καλαβρία οι:
• Vito Teti, καθηγητής Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, Università della Calabria, “Δείγματα και κατάλοιπα της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στην Καλαβρία”
• Salvino Nucera, ποιητής, συγγραφέας, “Αρχαίες γεύσεις της ελληνικής Καλαβρίας”
• Domenica Minniti-Γκώνια, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
“Ελληνο/καλαβρικό γαστρονομικό λεξικό”
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας.
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος