ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 21:00 - 23:00
Μουσικό Κουτί
ΕΠΟΜΕΝΟ 23:00 - 00:00
Τα Ξωτικά της Παράδοσης
Μαρία Κουτσιμπύρη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Πρόεδρος της ”Study in Greece” Xρ. Μιχαλακέλης στη “Φωνή της Ελλάδας”

Toν Πρόεδρο της ”Study in Greece”, Xρήστο Μιχαλακέλη, φιλοξένησε σήμερα Παρασκευή, 10 Μαϊου, η “Φωνή της Ελλάδας” και η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη σύνδεση του Ακαδημαϊκού κόσμου της Ελλάδας με την ελληνική Ομογένεια και την υποστήριξη της διεθνοποίησης της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης. Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν την Τρίτη 30 Απριλίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας και ο Πρόεδρος της «Study in Greece» Χρήστος Μιχαλακέλης.

O κ. Μιχαλακέλης, δήλωσε, ότι ”τα Ελληνικά Πανεπιστήμια πλέον με ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, έχουν τη δυνατότητα – και έχουν – ως υψηλή προτεραιότητα τη διεθνοποίηση, δηλαδή την προσφορά μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα, τόσο προπτυχιακά όσο και μεταπτυχιακά” και διευκρίνησε ότι ”αυτό αφορά σε όλες τις Ακαδημαϊκές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ανάμεσα στις σχέσεις της Ελλάδας και και της υπόλοιπης Ακαδημαϊκής κοινότητας”.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Ομογένειας της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, τόνισε ότι έχουν ένα σημαντικό ρόλο, γιατί τα προγράμματα αυτά αφορούν και στους Έλληνες Ομογενείς”. Ο Πρόεδρος της ”Study in Greece” συμπλήρωσε, επίσης, ότι ”για τα παιδιά της δεύτερης και τρίτης γενιάς, σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα για να τα προσελκύσουμε σε θερινά σχολεία, για να γνωρίσουν τις ρίζες τους, να μιλήσουν τη γλώσσα στη χώρα των προγόνων τους και να σπουδάσουν σε αγγλόγλωσσα προγράμματα στην Ελλάδα, όπου γίνεται παράλληλα η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους.

Σχετικά με το ”Study in Greece” δήλωσε ότι είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με μέλη τα εικοσιτέσσερα ελληνικά Πανεπιστήμια. Το ΔΣ είναι εννιαμελές, πηγάζει από τον Ακαδημαϊκό χώρο, ο ίδιος έχει την τιμή να είναι Πρόεδρος και προτεραιότητα τους είναι η διεθνοποίηση.

Επεσήμανε, επίσης, την θετική ανταπόκριση που υπάρχει σε όλο αυτό το εγχείρημα, που τους δημιουργεί θετική ενέργεια και δύναμη για να συνεχίσουν, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ”έχουμε ”να διαφημίσουμε” την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και πρέπει να τους πείσουμε ότι είναι προορισμός και σπουδών. Σχετικά με το μνημόνιο που υπογράψαμε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ .Γ. Κώτσηρα, τόσα χρόνια είχαμε μία πολύ στενή συνεργασία και με το ΥΠΕΞ -έχουμε την αιγίδα του ΥΠΕΞ – αλλά και των Διπλωματικών και των Προξενικών μας Αρχών ανά τον κόσμο, οπότε έχοντας την ελληνική κάλυψη, μπορέσαμε να πάμε σε κάθε γωνιά της γης και να περιγράψουμε τι κάνει η ”Study in Greece”, τι κάνει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ως Ανώτατη Εκπαίδευση και αυτό ήρθε να επισφραγίσει τη σχέση μας”, κατέληξε ο κ. Μιχαλακέλης.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μιχαλακέλη στη “Φωνή της Ελλάδας” εδώ: