Ο Χρήστος Τσιαμούλης στην “Δική μας Πόλη” | 26.05.2024, 12:00

Tην Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 12:00-14:00, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει τον Χρήστο Τσιαμούλη.

Ο σημαντικός συνθέτης, μουσικολόγος ερμηνευτής αλλά και σπουδαίος σολίστας, θα μιλήσει για το πώς ήρθε σε επαφή αλλά για το πώς κατάφερε να παίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τόσα πολλά όργανα (λαούτο, νέι, ταμπουρά, καβάλ, πολίτικη λύρα) και θα αναφερθεί στις περιοχές και τα τραγούδια που τα αναδεικνύουν καλύτερα.

Ο φιλοξενούμενος, θα μιλήσει για τα σημαντικά στοιχεία της μελωδικής μας παράδοσης και για την αξία που έχει αυτή για τον πολιτισμό μας γενικότερα αλλά και για τους ανοιχτούς διαλόγους με άλλα μουσικά ρεύματα από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Ο δάσκαλος Τσιαμούλης, θα κάνει αναφορά και στα ωδεία, τις μουσικές σχολές, στην νεανική μουσική δημιουργία σήμερα. Στην εκπομπή, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο συγκρότημα «Δυνάμεις του Αιγαίου» που κατέγραψε την δική του ξεχωριστή μουσική διαδρομή και του οποίου υπήρξε βασικό μέλος.

Θα μιλήσει επίσης για τις συνεργασίες του και για τους δασκάλους του (Σ. Καρράς, Λ. Αγγελόπουλος, Αηδονίδης, Σαμίου, Χατζιδάκις κα). Για τον καλεσμένο θα μιλήσουν στην εκπομπή οι κορυφαίοι σολίστες της μουσικής μας Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Πάνος Δημητρακόπουλος, Κυριάκος Γκούβεντας.

Θα ακουστούν τραγούδια από την μεγάλη δισκογραφική διαδρομή του που ερμηνεύει ο ίδιος και άλλοι σημαντικοί ερμηνευτές.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Κυριακή 26 Μαΐου 12.00-14.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Δευτέρα 27 Μαΐου ώρα 04.00-06.00