ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 14:00 - 16:00
Λαϊκοί Δρόμοι
Έλενα Φαληρέα
ΕΠΟΜΕΝΟ 16:00 - 16:05
Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Ζακ Μπουσάρ έρχεται στη «Δική μας Πόλη» | Σάββατο 23.09, 12:00

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 12:00-13:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει τον Ζακ Μπουσάρ (Zacques Bouchard). Ο σημαντικός ελληνιστής και φιλέλληνας, θα μιλήσει για τον ελληνικό πολιτισμό που τον ενέπνευσε σε όλη την συναρπαστική ζωή του, την ελληνική γλώσσα, που υπήρξε η ρίζα πολλών γλωσσών του κόσμου. 

Ως καθηγητής πανεπιστημίου στο Μοντρεάλ επί 50 χρόνια, δίδαξε σε πολλές γενιές την ελληνική γλώσσα, τους ποιητές της, τον πολιτισμό, τους φιλοσόφους.  

Η μοναδική πνευματική αυτή προσωπικότητα, θα αναφερθεί στις πολλές μεταφράσεις του, στα κείμενα του που αποτέλεσαν “φάρους” μελέτης για ερευνητές. 

Αναφορά θα γίνει στον πρώιμο διαφωτισμό, στους Έλληνες υπερρραλιστές ποιητές (Εμπειρίκος, Σαχτούρης, κ.α.) που έχει μεταφράσει μοναδικά. Ο πολυβραβευμένος Ζακ Μπουσάρ, θα μιλήσει για τους μεγάλους φιλοσόφους και για τους δασκάλους του, Δημαρά, Σαββίδη. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνει στην ελληνική κοινότητα στο Μοντρεάλ.  

Στην εκπομπή θα μιλήσουν για τον Μπουσάρ και οι: Λεωνίδας Εμπειρίκος, Κατρίν Βελισσάρη και η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Ρούσσου.  

Στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια τροβαδούρων από το Κεμπέκ. 

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης 

Μετάδοση: Σάββατο  23 Σεπτεμβρίου 2023 ώρα 12.00 13.00 

Επανάληψη εκπομπής: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 4:00-5:00.