«Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο»: Δέσποινα Λαζάρου | 28.04.2024, 10:00

Στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών της Φωνής της Ελλάδας, «Οι Έλληνες του Kόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» με την Eliana Nunes, την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 10.00 ώρα Ελλάδας, είναι φιλοξενούμενη η επιστημονική ερευνήτρια και εκπαιδευτικός Δέσποινα Λαζάρου.

Η Δέσποινα Λαζάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στις σπουδές Human Sciences. Τον τελευταίο χρόνο, εργάζεται ως ερευνήτρια και διαχειρίστρια έργου στο Ινστιτούτο Prolepsis, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που “δραστηριοποιείται στον χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής υγείας, της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής από το 1990”.

Επιπλέον, εδώ και έξι χρόνια, η Δέσποινα Λαζάρου διδάσκει παιδιά στο Johns Hopkins University Center for Talented Youth – το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Master of Science) στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με ειδικότητα την Εκπαίδευση και την Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου.

Στη συνέντευξη της στην εκπομπή “Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο”, αναφέρεται στην εμπειρία της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τις εντυπώσεις της σχετικά με τη διδασκαλία παιδιών, καθώς και για την εργασία της στο Ινστιτούτο Prolepsis.

Μίλησε επίσης για τα ανθρωπιστικά θέματα που την αγγίζουν περισσότερο.

Παρουσίαση: Eliana Nunes

Επιμέλεια: Γιάννα Τριανταφύλλη

Μετάδοση: Κυριακή 28 Απριλίου, 10.00 ώρα Ελλάδας