ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 21:00 - 23:00
Μουσικό Κουτί
ΕΠΟΜΕΝΟ 23:00 - 00:00
Τα Ξωτικά της Παράδοσης
Μαρία Κουτσιμπίρη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» | Νέα εκπομπή | 25.02.2024, 10.00

Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της από το 2022, τη σειρά εκπομπών «Οι Έλληνες του κόσμου». Πρόκειται για εκπομπές που τις επιμελούνται Έλληνες του εξωτερικού, στη χώρα που διαμένουν και μας γνωρίζουν τους συμπατριώτες μας και τις εκεί δραστηριότητές τους.
Η αρχή έγινε με τους Έλληνες της Δανίας, συνεχίστηκε με τους Έλληνες του Λουξεμβούργου και τους Έλληνες της Αργεντινής και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εντάσσονται στο συγκεκριμένο project και οι Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται, ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από την Ελλάδα προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα το Λονδίνο να συναγωνίζεται τη Μελβούρνη στον τίτλο της 3ης μεγαλύτερης ελληνόφωνης πόλης στον κόσμο.

Τη νέα εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» που θα μεταδίδεται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 10 ώρα Ελλάδας, παρουσιάζει μια Ελληνο – Βρετανή, η Eliana Nunes.


Η πρώτη εκπομπή «Έλληνες του Κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» θα μεταδοθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας και είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο. Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι o σκηνοθέτης Γιώργος Σιούγας και η μοντέζ Αγγέλα Δεσποτίδου.

Ο Γιώργος Σιούγας ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Μάντσεστερ οπού εργάζεται από το 2015. Η μικρού μήκους ταινία του The One Note Man έχει διακριθεί με 24 βραβεία σε διάστημα πέντε μηνών, και βρέθηκε υποψήφια σε κατηγορία shortlisted των βραβείων Όσκαρ για ταινίες μικρού μήκους και των βρετανικών βραβείων BAFTA. Το εντυπωσιακό βιογραφικό του περιλαμβάνει και άλλες βραβευμένες ταινίες, όπως Το Γάλα, που προτάθηκε για 11 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων και το βραβείο για Καλύτερο Σκηνοθέτη.

Η Αγγέλα Δεσποτίδου κινούμενη μεταξύ Ελλάδας κι Αγγλίας, έκανε το μοντάζ τριών ταινιών το 2023: Woaca, Τhe After που είναι υποψήφια για βραβείο Όσκαρ και Φόνισσα, που απέσπασε έξι βραβεία στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κέρδισε το ελληνικό κοινό ξεπερνώντας 430.000 εισιτήρια.


Επιμέλεια – Γιάννα Τριανταφύλλη
Παρουσίαση: Eliana Nunes
Μετάδοση: Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, 10:00 ώρα Ελλάδας


Η Eliana Nunes (Ελιάνα Νιουνς) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Ελληνίδα μητέρα κι Άγγλο πατέρα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στις σπουδές Κλασικής Φιλολογίας (Classics). Αυτό το διάστημα, φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Masters) στη Διεθνή Δημοσιογραφία στο City, University of London, όπου έχει επιλέξει τις ειδικότητες του Ανθρωπιστικού ρεπορτάζ και του ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή. Στον ελεύθερο χρόνο της, διδάσκει γιόγκα, αθλείται κι ασχολείται με τη μουσική (είναι κάτοχος του διπλώματος Grade 8 ABRSM στο Κλασσικό τραγούδι). Μιλά επίσης Ισπανικά και Γαλλικά.