ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 08:05 - 09:00
Καλές Θάλασσες
Αντώνης Καραγιαννάκης
ΕΠΟΜΕΝΟ 09:00 - 09:05
Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι «γραφούλες» στη “Δική μας Πόλη” | 13.04.2024, 12:00

Το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 12:00-13:00, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει στο στούντιο τις Τόνια Τζιρίτα-Ζαχαράτου, Ιωάννα Λιούτσια και Νάντη Χατζηγεωργίου.

Οι τρεις ποιήτριες θα μιλήσουν για τις «γραφούλες», μια ομάδα συγγραφέων «έκτακτης ανάγκης», όπως την αποκαλούν, που εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν στον δρόμο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, εμπνευσμένες από την ιδέα της κοινωνικής επαφής του ποιητή με τον κόσμο, γράφοντας και απαγγέλλοντας ποιήματα στον δημόσιο χώρο, ανάμεσα στους περαστικούς και θίγοντας θέματα που τις απασχολούν.

Οι φιλοξενούμενες στο στούντιο θα διαβάσουν ποιήματά τους, ένα από αυτά βγαλμένο «μέσα από τα σκουπίδια», θα μιλήσουν για την ενασχόλησή τους και με άλλες τέχνες, για τις εμπειρίες τους και τις εμπνεύσεις τους, για το πρωτότυπο πρότζεκτ τους μέσα από το οποίο ενυπάρχουν η συνύπαρξη με την σύγκρουση, το μοντέρνο με το παλιό, η αντίθεση με την αντίφαση.

Θα μας πουν ότι «όπου υπάρχει η αίσθηση της γειτονιάς, η απόδοση και το αποτέλεσμα της προσπάθειας αποδίδει πολύ πιο δημιουργικά».

Οι τρεις ποιήτριες, θα μας μιλήσουν και για το πρότζεκτ με τίτλο «κινείται και φέρνει τον μήνα το ποίημα» όπου κάθε 1η του μήνα διαβάζουν ποίηση στο λεωφορείο μαζί με την Δανάη Σιώζου και την Παυλίνα Μάρβιν, μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε συνεργασία με τον ΟΣΥ.

Θα ακουστούν τραγούδια από γυναίκες τραγουδοποιούς με ιδιαίτερο ύφος που άνοιξαν στον χώρο τους έναν δημιουργικό δρόμο.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Σάββατο 13 Απριλίου 2024 12.00-13.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Κυριακή 14 Απριλίου 2024 ώρα: 05.00-06.00