Οι «Ιστορικοί Περίπατοι» επιστρέφουν στην Φωνή της Ελλάδας – Κάθε Σάββατο στις 13:00 με την Μαριλένα Κατσίμη

Οι «Ιστορικοί Περίπατοι», η βραβευμένη εκπομπή της ΕΡΤ, επιστρέφει στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας. Η Μαριλένα Κατσίμη και οι καλεσμένοι της, σας ξεναγούν νοερά στην Ελλάδα και τον κόσμο προβάλλοντας θέματα τόσο από τη σύγχρονη Ιστορία αλλά και την ιστορικότητα επίκαιρων θεμάτων.

Η εκπομπή, με ομιλητές αναγνωρισμένους επιστήμονες επιχειρεί μέσα από την εκλαΐκευση της γνώσης να συμβάλει στην προβολή και απομυθοποίηση δύσκολων και πολλές φορές ηθελημένα ξεχασμένων ιστορικών θεματικών και να προωθήσει τον δημόσιο διάλογο.

Οι Ιστορικοί Περίπατοι θα ακούγονται κάθε Σάββατο μεσημέρι 13.00-14.00 από τη συχνότητα της Φωνής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να την ακούτε από την εφαρμογή Φωνή της Ελλάδας. Διαδικτυακά από το ertecho.gr. Ψηφιακά από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην ένδειξη Voice of Greece .

Οι «Ιστορικοί Περίπατοι» ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη Φωνή της Ελλάδας, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της επετείου με ένα δίωρο αφιέρωμα στην πιο σημαντική εθνική γιορτή της Ελλάδας και καλεσμένους δύο κορυφαίους Ιστορικούς.

Την Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη, συγγραφέα του βιβλίου «Φουστανέλες και χλαμύδες» και τον καθηγητή και διευθυντή του μεταπτυχιακού Δημόσιας Ιστορίας στο ανοικτό Πανεπιστήμιο Χάρη Αθανασιάδη, επιμελητή του συλλογικού τόμου «Εθνικές Επέτειοι» συζητάμε για το νόημα της επετείου και τη συλλογική μνήμη και ακούμε τραγούδια συνυφασμένα με το 1821.

Επιμέλεια- παρουσίαση: Μαριλένα Κατσίμη

Μετάδοση: Κάθε Σάββατο 13.00-14.00 ώρα Ελλάδας