Οι «Ιστορικοί Περίπατοι» στη “Φωνή της Ελλάδας” με αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου | 25.03.2024, 11:00

Οι «Ιστορικοί Περίπατοι», η βραβευμένη εκπομπή της ΕΡΤ, επιστρέφει μέσα από το ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας. Η Μαριλένα Κατσίμη και οι καλεσμένοι της σας ξεναγούν νοερά στην Ελλάδα και τον κόσμο, προβάλλοντας θέματα τόσο από τη σύγχρονη Ιστορία αλλά και την ιστορικότητα επίκαιρων θεμάτων.

Η εκπομπή, με ομιλητές αναγνωρισμένους επιστήμονες επιχειρεί μέσα από την εκλαΐκευση της γνώσης να συμβάλει στην προβολή και απομυθοποίηση δύσκολων και πολλές φορές ηθελημένα ξεχασμένων ιστορικών θεματικών και να προωθήσει τον δημόσιο διάλογο.

Η εκπομπή κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Μαρτίου με ένα δίωρο αφιέρωμα στην πιο σημαντική εθνική γιορτή της Ελλάδα και καλεσμένους δύο κορυφαίους ιστορικούς.

Την Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη, συγγραφέα του βιβλίου «Φουστανέλες και χλαμύδες» και τον καθηγητή και διευθυντή του μεταπτυχιακού Δημόσιας Ιστορίας στο ανοικτό Πανεπιστήμιο Χάρη Αθανασιάδη, επιμελητή του συλλογικού τόμου «Εθνικές Επέτειοι» συζητάμε για το νόημα της επετείου και τη συλλογική μνήμη και ακούμε τραγούδια συνυφασμένα με το 1821.

Μπορείτε να την ακούτε από την εφαρμογή Φωνή της Ελλαδας. Διαδικτυακά από το ertecho.gr. Ψηφιακά από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην ένδειξη Voice of Greece .

Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαριλένα Κατσίμη

Δευτέρα 25.03.2024 11:00 – 13:00 ώρα Ελλάδος