Ομογενειακές οργανώσεις υπέρ του Καναδά για μη μόνιμη θέση στο Σ.Α. του ΟΗΕ

Επιστολή-έκκληση προς την ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση απέστειλαν ελληνικές ομογενειακές οργανώσεις του Καναδάπροκειμένου να πείσουν τις δύο κυβερνήσεις να δώσουν την ψήφο τους στον Καναδά, ο οποίος διεκδικεί να κερδίσει μια μη μόνιμη θέση διετούς διάρκειας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο Καναδάς βρίσκεται ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ιρλανδία για τη διεκδίκηση δύο θέσεων μη μόνιμων αντιπροσώπων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην περιοχή «Δυτικής Ευρώπης και άλλων χωρών» κατά την ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό έχει αναδυθεί σε ένα τεράστιο διπλωματικό αγώνα προκειμένου να κερδίσει η χώρα του τη θέση, ανακτώντας το διεθνές γόητρό του.

Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσσο της Βρετανικής Κολομβίας , η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, η Ελληνική Κοινότητα Χάλιφαξ καθώς και η Ελληνική Κοινότητα Νιού Μπράνσγουικ απέστειλαν επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι η παρουσία του Καναδά στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα είναι μια δυναμική φωνή για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολυφωνία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία της Γενικής Κυβερνήτου του Καναδά Τζουλί Παγιέτ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εκτός των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η υποψηφιότητα του Καναδά.

Στη συζήτηση η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας, καθώς και το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Καναδά.

Πηγή: Panhellenic Post

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου