Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

“Πάμε Παραπέρα…”

Ημερολόγιο Γέφυρας 05/08/2024

Από τον παλαίμαχο ασυρματιστή Βαγγέλη Μαρκρόπουλο από την Σύρο με τα πολλά βιώματα και ιστορίες, λάβαμε το παρακάτω κείμενο. Τον ευχαριστούμε πολύ, και στέλνουμε τα χαιρετίσματά μας στη ναυτομάνα και κοσμοπολίτισσα Σύρο!



Πάμε Παραπέρα


Μετά τα Fortune που δεν τα συμπάθησα ιδιαίτερα (εκτός βέβαια από τον ασύρματό τους) επιδίωξα να ναυτολογηθώ σε πιο λεβέντικα πλοία, όπως τα ‘τζενεραλάδικα’. 

Η επιθυμία μου πραγματοποιήθηκε και σύντομα μπαρκάρησα μ’ ένα Χιώτικο μοτόρι, το Island Skipper, ένα τσίφτικο και καλό πλοίο. Μαζί του έκανα πολλά και ωραία ταξίδια, πραγματοποίησα το γύρο της γης και γνώρισα χώρες και λιμάνια για πρώτη φορά. 

Από Ασύρματο, διέθετε ένα πομπό Μarconi 400w (crusader ήταν;!) και ένα δέκτη Αταλάντα. Φωτογραφία του Ασυρμάτου Sri δεν έχω. 13 μήνες κάναμε παρέα μ’αυτό. 

Το επόμενο τζενεραλάδικο ήταν εξ ίσου ένα καλό και όμορφο πλοίο, της Hellenic Lines, το Ηellenic Sun. Ένα αξιόλογο σκάφος τακτικών γραμμών με ανέσεις ενδιαίτηση άψογη και με ένα Ασύρματο που διέθετε την γνωστή κονσόλα της SAIT των 1200W.

Δυστυχώς, ένα πρόβλημα υγείας με ανάγκασε να επιστρέψω στην Ελλάδα αφού πραγματοποίησα ένα ταξίδι από Αφρική-Κόλπο Μεξικού-Νέα Υόρκη. 
Μετά από αυτά τα δύο πλοία συνεργάστηκα για τα υπόλοιπα 14 χρόνια με άλλη ναυτιλιακή εταιρεία για την οποία θα τα πούμε σύντομα.


– Βαγγέλης Μαρκρόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο μάτι του κυκλώνα στον Ινδικό Ωκεανό
Ημερολόγιο Γέφυρας 10/07/2024 Αυτή είναι η περιπέτεια που έζησε ο καπετάν Στέλιος Κουμπιάς με το πλήρωμά του στο καράβι  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ι» στις 9 Ιουνίου του 1998, όταν έπεσαν απροειδοποίητα στο μάτι του κυκλώνα και γλύτωσαν ως εκ θαύματος. "Στο μάτι του κυκλώνα" Στο σημερινό δρομολόγιο στο ...
“Lifeboat” (Το φορτηγό «ΙΑ» βυθίζεται)
Ημερολόγιο Γέφυρας 03/07/2024 Ο παλαίμαχος ασυρματιστής Βαγγέλης Μακρόπουλος από την Σύρο μας έστειλε την ακόλουθη ιστορία από το βιβλίο του Χρήστου Ντούνη "Ναυτικά Χρονογραφήματα". Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τα αξονικά κράτη, στα πρώτα πολεμικά χρόνια, διακήρυτταν και προσπαθούσαν να ...
“Ο φίλος μου ο Χάνσεν” – από το αρχείο του Μαντζουράνη Κουναδίνη
Ημερολόγιο Γέφυρας | 19/06/2024 Η Βίκυ Κουναδίνη, κόρη του αείμνηστου ναυτικού από την Σκύρο Ματζουράνη Κουναδίνη, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο σχετικά με τη ζωή, το έργο και την πορεία του πατέρα της στη θάλασσα και τα καράβια. Ο Μαντζουράνης Κουναδίνης ήταν Σκυριανός, παιδί Ιδρύμ...