«Πάρε τον Χρόνο σου»: Από το Διάστημα και την αρχαία τεχνολογία στα σημερινά μετεωρολογικά μοντέλα και την Κλιματική Αλλαγή | 11.04.2024, 10:00

Οι φυσικές επιστήμες έχουν την τιμητική τους, στη «Φωνή της Ελλάδας», στην εκπομπή «Πάρε τον Χρόνο σου», με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, την Πέμπτη, 11 Απριλίου, 10-12 το πρωί, ώρα Ελλάδας.

Την πρώτη ώρα, συζητάμε για την κλιματική αλλαγή, τις ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, την ξηρασία, τις πυρκαγιές (που ήρθαν πολύ νωρίτερα) και τις προβλέψεις για το καλοκαίρι που έρχεται πρόωρα με τον κ. Θοδωρή Γιάνναρο, μετεωρολόγο-ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής, αφήνουμε τα γήινα και περιπλανιόμαστε στα μυστήρια του Σύμπαντος, με την καθοδήγηση του κ. Ξενοφώντα Μουσά, αστρονόμου, καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος, με τον οποίο θα συζητήσουμε για την επιστήμη του, από την Αρχαιότητα έως και σήμερα, με αιχμή τον εκπληκτικό μηχανισμό των Αντικυθήρων, βάζοντας στην εξίσωση και τις σύγχρονες έρευνες του Διαστήματος και, φυσικά, την προχθεσινή έκλειψη που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της Επιστημονικής Κοινότητας.

Επιμέλεια-παρουσία: Προκόπης Αγγελόπουλος

Δημοσιογραφική παραγωγή: Λία Ταρούση

Μετάδοση: Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 10.00-12.00 ώρα Ελλάδας