Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ευχαριστήρια σε Ελλάδα και Κύπρο για τη στήριξη στο ιεραποστολικό έργο

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και την Κύπρο που δεν ξεχνούν ποτέ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας», απηύθυνε την Παρασκευή, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος.

Κατά τη δοξολογία που ετέλεσε στην Αλεξάνδρεια, επί τη ενάρξει του νέου έτους, στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, για τη στήριξή τους στο ιεραποστολικό έργο της Αφρικής.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, «τον της Ρωμιοσύνης πατέρα», όπως τον χαρακτήρισε, αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, καθώς με τη δική τους απόφαση και υπογραφή, θα μπορούν οι νέοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, από την παροικία, την Αίγυπτο, αλλά και την Αφρική, να φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Επίσης, μίλησε με λόγια ευγνωμοσύνης για τη στήριξη που παρέχει η Κύπρος και η Εκκλησία της στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, κάνοντας λόγο για την πραγματική αλληλεγγύη και αγάπη που δείχνουν οι Εκκλησίες στο ιεραποστολικό Πατριαρχείο της Αφρικής.

Στη Δοξολογία έλαβαν μέρος ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ενώ παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κα Λιλίκα Θλιβίτου.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας
Φωτογραφία: Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα