Περιοδεία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αυστραλία. Επαφές με την ομογένεια

Πολυήμερη περιοδεία στην Αυστραλία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΚΟ και γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης από σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ 25, κατά την παραμονή του κ. Βαρουφάκη έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων από την ελληνική ομογένεια, μεταξύ των οποίων και προβολές της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα» με τιμώμενο προσκεκλημένο τον κ. Βαρουφάκη, που θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Στις 2 Μαρτίου 2020 ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει στο City Recital Hall του Σίδνεϊ, χωρητικότητας 1.250 ατόμων. Η ομιλία του θα έχει τίτλο «The Economics of Liberty» (Η οικονομία της ελευθερίας) και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Στις 3 και 4 Μαρτίου 2020 είναι καλεσμένος στο φεστιβάλ Adelaide Writers’ Week, που διεξάγεται στο Pioneer Women’s Memorial Gardens, όπου θα πάρει μέρος σε σημαντικές εκδηλώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, το  Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών διοργανώνει την Τρίτη, 3 Μαρτίου, δεξίωση ώστε ο κ. Βαρουφάκης να συναντηθεί και να συνομιλήσει με φοιτητές αλλά και ομογενείς επιχειρηματίες και πολιτικούς της Πολιτείας.

Επίσης, ο Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων πολιτικών της Νότιας Αυστραλίας έχει ήδη προσκαλέσει τον πρόεδρο του ΜeRA25 να επισκεφθεί την πολιτειακή Βουλή για να συναντηθεί με ομογενείς υπουργούς και γερουσιαστές.

Στη συνέχεια της επίσκεψής του, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο με τίτλο «Οικοδομώντας τις κοινωνικές υποδομές» στις 5 Μαρτίου στο SACOSS (South Australian Council of Social Service) της Αδελαΐδας. Η ομιλία του θα έχει τίτλο «Κοινωνικό κεφάλαιο για το 99%».

Τέλος, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου,ως καλεσμένος του «The Wheeler Centre» θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Athenaeum Theatre της Μελβούρνης, χωρητικότητας 1.000 ατόμων, με θέμα «Χρέος, Ανυπακοή και Δημοκρατία σήμερα» και οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Nassim Khadem.

 

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Πηγές: Νέος Κόσμος, ΜέΡΑ 25