Στον Βόλο και την Σκόπελο φέτος το “15ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών”

Σε δύο διαφορετικές περιοχές, στον Βόλο και στη Σκόπελο, θα διεξαχθεί φέτος, από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου, το «15ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών» της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της βασικής θεματολογίας, θα βρεθούν φέτος, «Οι φυσικές καταστροφές στην Θεσσαλία και η συμβολή των Αποδήμων Θεσσαλών στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους», καθώς μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, τους πρόσφατους σεισμούς, αλλά και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, θεωρήθηκε ως επιτακτική ανάγκη η συζήτηση για την πρόληψη αλλά και τη συμβολή όλων μας για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προέκυψαν, αλλά και πιθανόν μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Η έναρξη του φετινού συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 (10.00-13.00) στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στα Μελισσάτικα του Βόλου και η συνέχεια θα δοθεί, από τις 11-13 Αυγούστου στην Σκόπελο, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις, διαδραστικά εργαστήρια, ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του νησιού κ.ά.

Το «15ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών», τελεί και φέτος, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Σκοπέλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι για την άρτια διοργάνωση του «15ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος των Θεσσαλών», ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τη λήξη του προηγούμενου ήδη Συνεδρίου – Ανταμώματος, συνεδριάζει μέσω τηλεδιασκέψεων, η οργανωτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντή Γκίκα, την Γενική Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Φωτεινή Μίχου, την κ. Ελισάβετ Μακαρατζή – Παλαιολόγου, από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Σκοπέλου, τον κ. Απόστολο Σκοτίδα, τ. Πρόεδρο Θεσσαλικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Η.Π.Α., την κ. Πολυάνθη Γιάνναρου, Υπ. Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», τον κ. Αντώνη Κουκουράβα, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασ. Τσιτσάνης» και τον κ. Ηλία Κουτσερή, δημοσιογράφο.

Πηγή: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»