Στουτγάρδη: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στη Στουτγάρδη, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ήταν μια πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Στουτγάρδη και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης και την Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας.

Έλαβαν μέρος 14 σχολεία από όλη την Βάδη-Βυρτεμβέργη, τα οποία έδωσαν ηχηρό «παρών» με δεκάδες μαθητές και γέμισαν υπερηφάνεια και συγκίνηση τους παρισταμένους, απαγγέλλοντας ποίηση, τραγουδώντας και παρουσιάζοντας με γλαφυρότητα την πορεία της ελληνικής γλώσσας στο πέρασμα των αιώνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τσουλουλής, Αρχιερατικός Επίτροπος Βάδης-Βυρτεμβέργης, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Μονάχου, κυρία Ι. Μπέση, κληρικοί, εκπρόσωποι ελληνικών φορέων του κρατιδίου, καθώς και πλήθος κόσμου που κατά την παρουσία τους τόνισαν τη σημασία αυτού του συλλογικού εορτασμού της ελληνικής γλώσσας για την ομογένεια της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

“Η προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού αποτελούν βασικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, τους οποίους θα συνεχίσουμε ανελλιπώς να προωθούμε”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη.

Πηγή: Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη