ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 21:00 - 23:00
Μουσικό Κουτί
ΕΠΟΜΕΝΟ 23:00 - 00:00
Τα Ξωτικά της Παράδοσης
Μαρία Κουτσιμπύρη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα Θεοφάνια στη «Φωνή της Ελλάδας»

Η «Φωνή της Ελλάδας», το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2014, γιορτάζει τα Θεοφάνια με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που θα μεταφέρει νοερά τους ακροατές – τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο – στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, η «Φωνή της Ελλάδας» μεταδίδει αφιερωματικές εκπομπές με κάλαντα, ήθη και έθιμα ακόμη και από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, παραδοσιακή, λαϊκή μουσική και τραγούδια για το φως.

Το πρωινό αρχίζει με κάλαντα των Θεοφανίων από όλη την Ελλάδα έχει ετοιμάσει η Μαρία Κουτσιμπύρη στην εκπομπή «Τα ξωτικά της Παράδοσης» (06:00 – 08:00 ώρα Ελλάδας), ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η λειτουργία των Θεοφανίων, ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά (08:00 – 12:00 ώρα Ελλάδας).

Τα Ραγκουτσάρια, τα «Φωτοκόλυβα», το «Γιάλα – Γιάλα», η «Καμήλα και η Νύφη», τα «κεριά στο νερό», οι «Μαρμαρίτες», τα «Σάγια» και άλλα έθιμα με πανάρχαιες ρίζες αναβιώνει με συνοδεία ξεχωριστών τραγουδιών ο Αντώνης Καραγιαννάκης στη δίωρη εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» (12:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Θανάσης Χούπης μας ταξιδεύει «ζωντανά» στα νησιά της άγονης γραμμής της πατρίδας μας και σε γραφικές κοινότητες της Κύπρου στην εκπομπή «Έλληνες παντού» (14:00 – 15:00 ώρα Ελλάδας) και ο Γιάννης Παπουτσάκης στην εκπομπή «Ταξιδέυοντας με φως ελληνικό» μας κρατά συντροφιά με ένα δίωρο μουσικό «ζωντανό» πρόγραμμα με τραγούδια για το Φως (15:00 – 17:00 ώρα Ελλάδας).

Ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό πραγματοποιεί ο Θέμης Ροδαμίτης στην εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» συνομιλώντας με συμπατριώτες μας από τον Παλαμά Καρδίτσας και το Ληξούρι Κεφαλονιάς, μέχρι τη Λίμνη Ευβοίας και την Καρίτσα Ιωαννίνων (17:00 – 18:00 ώρα Ελλάδας).

H Άννα Προκόβα, πραγματοποιεί μια ευτυχισμένη περιπλάνηση στους δρόμους της σύγχρονης εναλλακτικής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, με επιλογές από τα πιο ενδιαφέροντα άλμπουμ του 2023 στην εκπομπή “Περιπλανώμενη και ευτυχισμένη”. (20:00 – 21:00 ώρα Ελλάδας)

Τέλος, η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Νύχτα στάσου» κάνει στάση στη «Φωνή της Ελλάδας» με ένα δίωρο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα (21:00 – 23:00 ώρα Ελλάδας) για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο.