Το ERTFLIX International στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες – Ο Άρης Κατωπόδης στη “Φωνή της Ελλάδας” (audio)

Τον Άρη Κατωπόδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, φιλοξένησε σήμερα η “Φωνή της Ελλάδας” και η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή την παρουσίαση του ERTFLIX International, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στο φεστιβάλ.

Ο κ. Άρης Κατωπόδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

O κ. Κατωπόδης δήλωσε ότι το Φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο, έχει μεγάλη επιτυχία, ενώ σημείωσε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο πάρτυ για τους κινηματογραφιστές και την Κυριακή θα διεξαχθεί η τελετή λήξης με τα βραβεία.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι το Σάββατο 8 Ιουνίου, θα παρατεθεί special πρωινό για τους τηλεοπτικούς παραγωγούς στην Προξενική οικία και παράλληλα, την ίδια μέρα, θα γίνει η ειδική παρουσίαση του ERTFLIX International στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες. Για το σημαντικό αυτό γεγονός εξέφρασε τη χαρά του, που τους δίνεται, όπως ανέφερε, η ευκαιρία και η τιμή , να το διαδώσουν στην Αμερική , στο Λος Άντζελες και ακόμα παραπέρα, καθώς μπορεί να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας με τον πολιτισμό και την Ελλάδα.

Είπε στην εκπομπή, ότι αναμένουν με αγάπη και ενδιαφέρον την παρουσίαση του ERTFLIX International , εξέφρασε την πεποιθησή του ότι θα έχει τεράστια ανταπόκριση τόσο στην Αμερική όσο και σε όλο τον κόσμο και συνεχάρη τους αρμόδιους για το εγχείρημα αυτό.

Τόνισε, επίσης, ότι η προσέλευση του κόσμου στο Φεστιβάλ είναι μεγάλη, γιατί το συναίσθημα και η εμπειρία που παίρνει κάποιος μέσω του σινεμά είναι μοναδική. Ωστόσο, επισήμανε και την συνύπαρξη της συνδρομητικής πλατφόρμας που δίνει τεράστιες δυνατότητες, ευκολία, αμεσότητα στον θεατή και είναι και οικονομική.

Το ERTFLIX International συμμετέχει ως χορηγός επικοινωνίας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, το οποίο διεξάγεται από 1η έως 9 Ιουνίου 2024, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Στο LAGFF παρουσιάζονται κάθε χρόνο έργα Ελλήνων κινηματογραφιστών, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους όλων των ειδών, όπου αρκετές από αυτές είναι συμπαραγωγής ΕΡΤ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδότησης που διαθέτει, για να στηρίξει την παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου. Το ERTFLIX, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία και αποτελεί την Νο1 ελληνική Over The Top πλατφόρμα της ΕΡΤ, που άλλαξε τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης. Επιθυμία της ΕΡΤ είναι το ERTFLIX International να βρίσκεται κοντά στους Έλληνες όλου του κόσμου, φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στην πατρίδα. Επίσης, στόχος της πλατφόρμας είναι να χτίσει μια ουσιαστική και διαδραστική σχέση μαζί τους, όχι απλώς προβάλλοντας τα προγράμματα και τις παραγωγές της ΕΡΤ, αλλά αναδεικνύοντας και τα δικά τους έργα.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Άρη Κατωπόδη στη “Φωνή της Ελλάδας” εδώ: