Το “Index” του ομογενή Νικόλα Κολοβού, υποψήφιο για τα βραβεία Ίρις

H ταινία μικρού μήκους “Index” του ομογενή κινηματογραφιστή Νικόλα Κολοβού είναι υποψήφια για τα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Πρόκειται για τη δεύτερη υποψηφιότητα του Νικόλα Κολοβού μετά το «Σύκο» που κέρδισε το 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Index” έχει ήδη βραβευτεί με τον Χρυσό Διόνυσο του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας καθώς και με το βραβείο σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες πρεμιέρας». Η ταινία είναι ένα 12λεπτο μονοπλάνο με φόντο το προσφυγικό δράμα.

Ο Νικόλας Κολoβος είναι σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος που ζει και εργάζεται στην Σουηδία. Έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες που έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν διακριθεί. Αυτό το διάστημα ετοιμάζει την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που θα γυριστεί στην Ελλάδα.

Οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανακοινώθηκαν από  live streaming λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Από τις 9 έως τις 12 Απριλίου θα γίνει η δεύτερη φάση της ψηφοφορίας, ενώ επίσης διαδικτυακά θα γίνει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 14 Απριλίου.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος