Το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε Σίδνεϊ, Μελβούρνη και Μπρίσμπαν

Το συγκλονιστικό μουσικό ορατόριο του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί» σε στίχους του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα παρουσιαστεί στην Αυστραλία σε τρεις επικείμενες συναυλίες, σε Σίδνεϊ, Μελβούρνη και Μπρίσμπαν.

Το ρεσιτάλ αποτελεί μια εκπληκτική συνεργασία μεταξύ του διεθνούς φήμης τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, του διάσημου Ελληνοαυστραλού μαέστρου, Τζορτζ Έλις, του ιεροψάλτη Τζορτζ Καραντώνη, του παραγωγού-μαέστρου της ελληνικής μπάντας, Τζορτζ Δούκα, καθώς και Χορωδίας 30 ατόμων υπό την καθηλωτική αφήγηση του Ελληνοαυστραλού ηθοποιού, Τόνυ Νικολακόπουλου.

Με αφετηρία το Σίδνεϊ, το αυστραλιανό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πρώτη από τις προγραμματισμένες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης (City Recital Hall) το Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 στις 8.00μμ.

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Μελβούρνης (Melbourne Recital Centre), το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024, στις 8.00μμ. και η τρίτη και τελευταία παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Μπρίσμπαν (QPAC) την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024, στις 7.00μμ.

Στις παραπάνω συναυλίες θα συμμετάσχουν οι εξής καταξιωμένοι καλλιτέχνες:

-Τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης

-Ενορχηστρωτής και μαέστρος Τζορτζ Έλις

-Παραγωγός και μαέστρος ελληνικής μπάντας Τζορτζ Δούκας

-Ιεροψάτης Τζορτζ Καραντώνης

-Αφηγητής Τόνυ Νικολακόπουλος

-30μελής Χορωδία.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για κρατήσεις εισιτηρίων σε επιλεγμένες εκδηλώσεις στο Σύδνεϋ, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.greekfestivalofsydney.com.au

Πηγή: Νέος Κόσμος