Το Διεθνές Φεστιβάλ «Αγών» στην εκπομπή «η Δική μας Πόλη» | 18.05.2024, 12:00

To Σάββατο 18 Μαΐου 2024, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη θα παρουσιάσει το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ -ΑΓΩΝ-.

Στο στούντιο της «Φωνής της Ελλάδας» θα φιλοξενηθούν η πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια Μέμη Σπυράτου και ο συνθέτης και συνοδοιπόρος στην μακρά πορεία του φεστιβάλ Νίκος Πλάτανος.

Θα ακουστούν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την πλούσια πολιτιστική διαδρομή του ξεχωριστού αυτού διεθνούς θεσμού που αφορούν τις πολλές και σημαντικές προβολές, τις θεματικές ενότητες, τους τόπους και τους ανθρώπους τους, τα ιδιαίτερα στοιχεία που καταγράφει ο φακός έμπειρων αλλά και νέων κινηματογραφιστών και δημιουργών.

Η Μέμη Σπυράτου θα θυμηθεί χαρακτηριστικές στιγμές της μακράς και πλούσιας αυτής πορείας, θα μιλήσει για κορυφαίες προσωπικότητες που στήριξαν εμπράκτως το φεστιβάλ, για το σκεπτικό, την ιδέα και το όραμα της ίδιας αλλά και των συμμετεχόντων.

Ο Νίκος Πλάτανος, θα μιλήσει για την δική του συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια, τόσο από την πλευρά του μουσικού όσο και από αυτήν του ενεργού φίλου και εμψυχωτή.

Στην εκπομπή θα μιλήσουν ακόμη, οι σκηνοθέτες: Θάνος Καρτσόγλου, Μιχαήλ Μπαστάκης και Λυδία Τσέντα. Αναφορές θα γίνουν στο φετινό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα πραγματοποιηθεί 20-25 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας και 26 Μαΐου στο «Δημοτικό θέατρο Ολυμπία Μαρία Κάλλας» όπου θα αποδοθούν τα βραβεία και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα.

Μετάδοση: Σάββατο 18 Μαΐου, 12:00 ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη την Κυριακή 19 Μαΐου, 01:00 ώρα Ελλάδας

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης