Η τηλεοπτική σειρά «Το ελληνικό μου τραπέζι», η οποία προβάλλει την ελληνική κουζίνα και τις ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις της χώρας μας, ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στους δέκτες της αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης, PBS.
Στον νέο κύκλο της σειράς, η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα σεφ, Νταϊάνα Κόχυλα, ξεναγεί το αμερικανικό κοινό σε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Ελλάδας, προσφέροντας του την ευκαιρία να γευτεί, όχι μόνο αυθεντικές γεύσεις, αλλά και τις ομορφιές, την παράδοση και τη φιλοξενία που προσφέρει η πατρίδα μας.
«Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, που τόσοι πολλοί άνθρωποι μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ελπίζω ότι “Το ελληνικό μου τραπέζι” θα φέρει μερικές από τις πλούσιες γεύσεις, τη ζεστή φιλοξενία και τη θεαματική φυσική ομορφιά της Ελλάδας στους Αμερικανούς, προσφέροντάς τους μια απόδραση και δίνοντάς τους την ευκαιρία να ονειρευτούν τις μελλοντικές διακοπές τους στην Ελλάδα», είπε η κ. Κόχυλα.
Όπως έχει σημειώσει, η προβολή τέτοιου είδους εκπομπών έχει ευεργετικές συνέπειες στον τουρισμό, στις τοπικές οικονομίες και στην αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων.
Στο φετινό οδοιπορικό, «Το ελληνικό μου τραπέζι» εξερευνά τα αγροτικά μυστικά της κοσμοπολίτικης Μυκόνου και επισκέπτεται έναν από τους πιο διάσημους γλύπτες στην Τήνο, αναζητώντας τα αρχιτεκτονικά στολίδια και τις τοπικές συνταγές του νησιού. Επιπλέον, ταξιδεύει στην Πάρο, στη Νάξο και στην Εύβοια, ενώ φτάνει και μέχρι τα νησιά του Ιονίου, αναζητώντας τις βενετσιάνικες επιρροές στην ελληνική κουζίνα.
Η πρεμιέρα του νέου κύκλου της σειράς θα γίνει στις 9 Μαΐου.
Πηγή: Νέος Κόσμος
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα