ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 08:05 - 09:00
Καλές Θάλασσες
Αντώνης Καραγιαννάκης
ΕΠΟΜΕΝΟ 09:00 - 09:05
Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το λογοτεχνικό φεστιβάλ της κοινότητας των Ελλήνων της Αυστραλίας ανοίγει τις πύλες του

Το Greek Writers Festival, το λογοτεχνικό φεστιβάλ της κοινότητας των Ελλήνων της Αυστραλίας, ανοίγει τις πύλες του από την 31η Μαΐου έως την 8η Ιουνίου στη Μελβούρνη με εντυπωσιακή συμμετοχή συγγραφέων και

ενδιαφέροντα εργαστήρια. Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης.

Οι οργανωτές έχουν την πεποίθηση ότι η ελληνοαυστραλιανή παροικία δεν αποτελεί πλέον μια απομονωμένη νησίδα μέσα στο σύγχρονο αυστραλιανό πολυεθνοτικό και πολυπολιτισμικό αρχιπέλαγος και, ως εκ τούτου, πρέπει να ανοίξει τα φτερά της με στόχο να αποτελέσει ζωτικό και αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου πολιτιστικού και πολιτικού διαλόγου.

Σκέφτηκαν, λοιπόν, ότι ένα φεστιβάλ συγγραφέων θα ήταν ένα ιδανικό μέσο ώστε να πυροδοτήσει τη συζήτηση για τα ζητήματα αυτά, θεωρώντας κάτι παραπάνω από απαραίτητη τη συνεύρεση με πολιτιστικά και γλωσσικά διαφορετικούς συγγραφείς από όλο το φάσμα των εθνοτήτων και από γενιά σε γενιά, όσο αυτό είναι δυνατόν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι οργανωτές του Φεστιβάλ είναι ενθουσιασμένοι για το ότι θα συμμετάσχουν σε αυτό συγγραφείς από διαφορετικές μεταναστευτικές κοινότητες: Κινέζοι, Βιετναμέζοι, Ινδοί, Αφρικανοί, Εβραίοι, συγγραφείς από χώρες της Μέσης Ανατολής, Αυστραλοί, ιθαγενείς και συγγραφείς που χαρακτηρίζονται ως queer.

Το θέμα και το όνομα του φεστιβάλ είναι οι «Διάλογοι της Διασποράς» επειδή υπάρχει η πεποίθηση ότι οι αντίστοιχες μεταναστευτικές κοινότητες στην Αυστραλία έχουν πολλά να μοιραστούν και να μάθουν η μια από την άλλη, όχι μόνο ως μετανάστες ή ως παιδιά μεταναστών ή μειονοτήτων αλλά και ως συγγραφείς και λογοτέχνες. Η θεματολογία και οι συμμετέχοντες στα διαφορετικά πάνελ και οι ειδικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, 168 Lonsdale Street, Melbourne.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με βιβλία Ελληνοαυστραλών και μη συγγραφέων.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.greekcentre.com.au/the-greek-writers-festival/

Συντάκτρια: Φούλη Ζαβιτσάνου με πληροφορίες από Νέος Κόσμος