Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Έλληνες του εξωτερικού

Ειδική αναφορά έκανε ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τους Έλληνες του εξωτερικού, κατά τη δήλωσή του, για το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε αρχικά :«Ελληνίδες, Έλληνες, παντού στη χώρα και παντού στον κόσμο, όπου ζει και προκόβει ο Ελληνισμός…».

Και έπειτα από λίγο: «Νιώθω σήμερα την ανάγκη να απευθυνθώ και στους Έλληνες του εξωτερικού. Αυτούς που εξόρισε η κρίση. Δεν θα σας ζητήσω απόψε, στο όνομα ενός ρομαντικού πατριωτισμού, να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ, απλά, να έχετε το βλέμμα σας και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε».

«Δεν είμαστε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε και στην πράξη. Ζήτησα ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, στερεότυπα, διαχωριστικές γραμμές του χθες. Και δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας» τόνισε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.