‘Το Τρίτο Στεφάνι’, διαδικτυακές παραστάσεις και στην Αυστραλία

«Το Τρίτο Στεφάνι» επιστρέφει με νέες διαδικτυακές παραστάσεις αποδεικνύοντας ότι το θέατρο στην εποχή της πανδημίας ξεπερνά σύνορα για χάρη του κοινού.

Οι δύο επιπλέον παραστάσεις για την Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Ιανουαρίου διοργανώνονται μεριμνώντας και για τους Έλληνες του εξωτερικού, με ειδικές ώρες προβολών. «Φροντίσαμε οι ώρες προβολών να εξυπηρετούν όχι μόνο τον ελληνισμό της Αμερικής αλλά ιδιαίτερα και της Αυστραλίας, που είναι πιο δύσκολο», δηλώνει στο SBS Greek ο σκηνοθέτης του έργου Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Tο online streaming είναι πλέον «η νέα πραγματικότητα» στις θεατρικές παραστάσεις που έφερε η πανδημία. « «Όλοι αναγνωρίζουν, θεατές και δημιουργοί, ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εμπειρία ζωντανής επαφής του θεατή με τον ηθοποιό», παραδέχεται ο κ. Μαρκουλάκης. Επισημαίνει ωστόσο ότι η εναλλακτική αποδείχθηκε καλύτερη από το αναμενόμενο αφού καθιστά δυνατή παρά τις συνθήκες κορωνοϊού την επικοινωνία και σύνδεση με το κοινό τόσο της Ελλάδας όσο και της ομογένειας.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, «Το Τρίτο Στεφάνι» έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με την Αυστραλία, αφού λέγεται ότι ο συγγραφέας του Κώστας Ταχτσής έγραψε κομμάτι του την περίοδο που ζούσε στους Αντίποδες.

Το μυθιστόρημα–σταθμός του Ταχτσή, έχει καθιερωθεί από τα πλέον αγαπημένα του ελληνικού κοινού διαχρονικά. Όπως λέει ο σκηνοθέτης της νέας θεατρικής διασκευής του, οι προσωπικές ιστορίες των ηρώων αναδεικνύουν «την πορεία της νεότερης Ελλάδας και κυρίως τους ανθρώπους της».

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «Κατόπιν απαίτησης του κοινού, η προβολή του Σαββάτου που ανοίγει για το κοινό στις 15:00, θα παραμείνει διαθέσιμη για 24 ώρες, δηλαδή έως την Κυριακή στις 15:00, ειδικά για τους Έλληνες του εξωτερικού». Ηλεκτρονικά εισιτήρια είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της VIVA.

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου