Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

“Χριστούγεννα όπου υπάρχουν Έλληνες” μέσω της ΕΡΤ world

Με την ευκαιρία μιας χριστουγεννιάτικης εκπομπής που ετοιμάζει η ΕΡΤ για τον ελληνισμό όπου γης, ο Κώστας Μαχαίρας, Διευθυντής της ΕΡΤ world έκανε στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας  «Νέος Κόσμος» την ακόλουθη δήλωση:

«Χριστούγεννα, όπου υπάρχουν Έλληνες είναι ο τίτλος της εκπομπής που θα παρουσιάσει η ΕΡΤworld την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων 26/12 στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Θα γιορτάσουμε αυτά τα ιδιαίτερα φετινά Χριστούγεννα με τους ομογενείς με σκοπό να μειώσουμε λίγο την απόσταση που μας επιβάλλει η συνθήκη της πανδημίας.

Τα παιδιά πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη ηλιακή κατηγορία από το κορονοϊό  γιατί αναγκάζονται να βρίσκονται μακριά από τος φίλους και τους συγγενείς αυτές τις γιορτινές μέρες, να χάσουν τη χαρά και τη μαγεία της γιορτής και να κρύψουν τα συναισθήματά τους πίσω από μία άβολη μάσκα. Σε αυτά θα δώσουμε το λόγο. Στα παιδιά όπου υπάρχουν συμπατριώτες μας. Ζητήσαμε να μας στείλουν τις ευχές τους, τραγούδια, κάλαντα, έθιμα από τα μέρη που ζουν, ότι αυτά νομίζουν και σήμερα είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά, πρωτοτυπία, δημιουργικότητα και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. Παρουσιάζουν έθιμα με μεγάλο ενδιαφέρον, τραγούδια και κάλαντα που δεν έχουμε ξανακούσει και έστειλαν την αγάπη τους στους παππούδες και τις γιαγιάδες με πολύ συγκινητικό τρόπο.

Παιδιά από την Αυστραλία, την Αμερική ,το Κονγκό, το Ομάν, από χώρες που λες ότι δεν υπάρχουν Έλληνες, από την Τασκένδη, την Ευρώπη, από την Αίγυπτο, την Κίνα, την Ουκρανία, την Ιορδανία φτιάχνουν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, ό,τι ακριβώς μας λείπει αυτές τις δύσκολες μέρες.

Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Η ΕΡΤworld συνεργάζεται σε αυτή την πρωτοβουλία με την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, της οποίας η βοήθεια είναι ανεκτίμητη. Μας βοήθησαν να έρθουμε σε επαφή με αυτά τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένα σημεία και να δούμε την αγάπη που έχουν για την πατρίδα τους. Πολύτιμη και η βοήθεια των εκπαιδευτικών και των κοινοτήτων μας.

Θα γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά και ελπίζουμε να προσθέσουμε μια ευχάριστη γιορτινή ανάμνηση τόσο στα παιδιά που συμμετείχαν όσο και σε αυτά που θα παρακολουθήσουν την εκπομπή.

Η ΕΡΤ αλλάζει, ενδιαφέρεται για τους Έλληνες ομογενείς και ελπίζει σε σύντομο διάστημα να μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια. Η νέα διεύθυνση θέλοντας να επιστρέψει η ΕΡΤ στον κόσμο δημιούργησε μια καινούργια διεύθυνση, την Διεύθυνση Αποδήμου Ελληνισμού η οποία έχει την ευθύνη για την δορυφορική τηλεόραση, την ΕΡΤworld και για το ραδιόφωνο την Φωνή της Ελλάδας. Δεν είμαστε περήφανοι για αυτό που υπάρχει και εργαζόμαστε για να το βελτιώσουμε. Θα δείτε σύντομα πολλές παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή αλλά θα βελτιώσουμε το πρόγραμμα μας καθημερινά και θα δώσουμε βήμα στους έλληνες ομογενείς. Προσπαθούμε να φτάσουμε κοντά σας με πολλούς τρόπους και ένας από αυτούς είναι και το διαδίκτυο. Μπορείτε να μας βλέπετε μέσα από το ert.gr και κυρίως μέσα από το Ertflix όπου θα βρείτε το ERTWORLD LIVE. To Ertflix είναι η καινούρια πλατφόρμα της ΕΡΤ, όπου θα βρείτε ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα, ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές, αθλητικά το Ertsport  και βέβαια το Ertworld. Είναι δωρεάν και θα εμπλουτίζεται συνέχεια. Για αυτό είμαστε περήφανοι.

Γράψτε μας τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας στο ertworld@ert.gr ή στη σελίδα μας στο Facebook.

Λέγομαι Κώστας Μαχαίρας, είμαι σκηνοθέτης, έζησα αρκετά χρόνια μακριά από την Ελλάδα, νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω σε ένα βαθμό τις αγωνίες σας και θέλω σύντομα η ERTWORLD να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχετε για την εικόνα της χώρας μας.

Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος.

Μαχαίρας Κώστας».

 

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Ελληνοαμερικανός μπλουζίστας Nick Gravenites
Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο Ελληνοαμερικανός συνθέτης και τραγουδιστής της μπλουζ, ροκ και φολκ σκηνής, Nick Gravenites (Νικ Γκραβενίτης). Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του, η οποία γνωστοποίησε ότι απεβίωσε την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, μετά από μακρόχρονη ασθένεια. Ο Νικ Γκραβενίτη...
Στην Ουάσινγκτον 11-13 Οκτωβρίου το Συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά
Στην Ουάσινγκτον θα πραγματοποιηθεί, το τριήμερο της Ημέρας του Κολόμβου (11-13 Οκτωβρίου 2024), το 67ο Εθνικό Συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, με οικοδεσπότη τον Σύλλογο Χιωτών της Ουάσινγκτον. Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από όλα τα χιώτικα σωματε...
Νέα Υόρκη: Στις 3 Οκτωβρίου η πρεμιέρα του Greek Film Expo
Το ετήσιο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου Greek Film Expo, που διοργανώνεται από την Ελληνική Κινηματογραφική Εταιρεία (Hellenic Film Society – HFS), κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, από την αίθουσα του Village East Cinema στο Μανχάταν. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, στο Greek Film ...
Πάνω από 50 οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές της Βικτώριας
Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των ατόμων ελληνικής καταγωγής που θέτουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στη Βικτώρια. Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος" είναι περισσότεροι από 50. Μόνο στον δήμο Merri-bek είναι υποψήφιοι επτά Έλληνες ενώ στον δήμο Brimba...
Βρυξέλλες: “Κλαυσίγελως αλά ελληνικά” από το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ»
Την παράσταση "Κλαυσίγελως αλά ελληνικά" ανεβάζουν, στο Θέατρο Centre Communautaire de Joli Bois (Avenue du Haras 100 – 1150 WSP), το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ». Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση από τις δύο Ομάδες, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 ...
10.000$ στον Σύλλογο Αυτισμού Χίου από τους Τρυπούσιους της Αμερικής
Μια επιταγή αξίας 10.000$ παρέδωσε χθες, παρουσία του Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή και του Προέδρου του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Κλίβελαντ Οχάιο κ. Κώστα Αλμυρούδη, ο Σύλλογος Τρυπουσίων Αμερικής, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Αυτισμού Χίου κ. Αντώνιο Ζερβάκη. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση ...