Υπ. Εξωτερικών: Αποστολή εκπαιδευτικών βιβλίων σε ελληνικές Κοινότητες της Λατινικής Αμερικής

Περισσότερα από 400 βιβλία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, καθώς και άλλα βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου εστάλησαν από το Υπουργείο Εξωτερικών, στις ελληνικές κοινότητες σε Βραζιλία, Περού, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη, αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, των εκδόσεων Διόφαντος και ιδιαίτερα του συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής κ. Ιάσωνα Πιπίνη.

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό με όποιον τρόπο μπορούμε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας. Οι ελληνικές κοινότητες της Λατινικής Αμερικής επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη δράση και τα μέλη τους καταφέρνουν να κρατούν τη φλόγα του ελληνικού πνεύματος ζωντανή στην καρδιά και το μυαλό τους», σημειώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών.