Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Infinitely Curious: Beer healthy and vegan | 19.05.24
Infinitely Curious Κατερίνα Μπατζάκη
0:00
0:00 LIVE

Infinitely Curious: Beer healthy and vegan | 19.05.24

Beer has been a popular alcoholic beverage for ages! Meeting your friends on Friday night for the beer ritual, celebrating milestones with loved ones cheering up beer cans, or just rejoicing with a bottle of beer all by yourself, beer has always been elementary in celebrations, and best buddy otherwise!
But, did you know that beer can also have positive health impacts contrary to common beliefs? You must be wondering, how!

People have been brewing beer for up to 10,000 years, making it one of the oldest – and arguably most significant – beverages in human history. It’s the single most consumed alcohol in the world and the third most consumed drink overall, preceded only by water and tea.

In 2021 global beer consumption reached 185 kiloliters, which is enough fermented brew to fill over 74,000 Olympic-sized swimming pools. Even as more and more young people embrace sobriety, brewers are launching an increasing number of low and no-alcohol beers to meet demand, thereby ensuring that a cold brew remains popular across lifestyles.

Listen to this episode of Infinitely Curious, the English-language show of Voice of Greece with Katerina Batzaki, and learn about the health properties of beer. Hear from the Director of the Greek Beer Awards Nikola Randisis why beer is such a popular drink and what it takes to earn a beer award. Learn from award winner and creator of beer recipes Loukas Papangelis what is the recipe for a good and delicious beer and why go vegan.

Produced and presented by Katerina Batzaki


Η μπύρα υπάρχει ως δημοφιλές αλκοολούχο ποτό εδώ και αιώνες. Είτε μία μπύρα με φίλους ένα βράδυ μιας Παρασκευής, είτε γιορτάζοντας με αγαπημένα πρόσωπα που απλά χαίρονται με ένα μπουκάλι μπύρα ή και μόνοι, η μπύρα ήταν πάντα για πολλούς μία καλή συντροφιά. 

Αλλά, γνωρίζατε ότι η μπύρα, όταν καταναλώνεται με σύνεση, μπορεί να έχει και θετικές επιπτώσεις στην υγεία, αντίθετα με ότι είθισται να πιστεύει κανείς;

Οι άνθρωποι παρασκευάζουν μπύρα εδώ και 10.000 χρόνια, γεγονός που την καθιστά ένα από τα παλαιότερα – και αναμφισβήτητα πιο σημαντικά – ποτά στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι το μοναδικό αλκοολούχο ποτό που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο και το τρίτο ποτό που καταναλώνεται περισσότερο μετά το νερό και το τσάι.

Το 2021 η παγκόσμια κατανάλωση μπύρας έφτασε τα 185 χιλιόλιτρα, δηλαδή αρκετό ζυμωμένο ζύθο για να γεμίσει πάνω από 74.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Επειδή ακριβώς όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ασπάζονται τη νηφαλιότητα, οι ζυθοποιοί λανσάρουν όλο και περισσότερες μπύρες με χαμηλό ή καθόλου αλκοόλ για να καλύψουν τη ζήτηση, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η κρύα μπύρα θα ταιριάζει με όλα τα γούστα.

Συντονιστείτε αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου @ 11 π.μ. στην εκπομπή infinitely Curious της ΕΡΤ και της Φωνής της Ελλάδος με την Κατερίνα Μπατζάκη και μάθετε για τις ιδιότητες της μπύρας στην υγεία. Ακούστε από τον διευθυντή των ελληνικών βραβείων μπύρας Νικολά Ραντίση γιατί η μπύρα είναι τόσο δημοφιλές ποτό και τι χρειάζεται για να κερδίσει κανείς ένα βραβείο μπύρας. Μάθετε από τον βραβευμένο και δημιουργό συνταγών μπύρας Λουκά Παπαγγελή ποια είναι η συνταγή για μια καλή και νόστιμη μπύρα και γιατί να είναι vegan. 

📌 Ακούστε online στο https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/, μέσω της εφαρμογής Voice of Greece για κινητά τηλέφωνα, ψηφιακά από το αυτοκίνητο ή την τηλεόρασή σας καθώς και μέσω Hellas Sat και Hotbird δορυφόρος. Κάντε κλικ στο παρακάτω λινκ για να ακούσετε την εκπομπή μετά την ζωντανή μετάδοση της: https://vog.ert.gr/show/infinitely-curious-en/?

———————————————-

Beer has been a popular alcoholic beverage for ages! Meeting your friends on Friday night for the beer ritual, celebrating milestones with loved ones cheering up beer cans, or just rejoicing with a bottle of beer all by yourself, beer has always been elementary in celebrations, and best buddy otherwise!

But, did you know that beer can also have positive health impacts contrary to common beliefs? You must be wondering, how!

People have been brewing beer for up to 10,000 years, making it one of the oldest – and arguably most significant – beverages in human history. It’s the single most consumed alcohol in the world and the third most consumed drink overall, preceded only by water and tea.

In 2021 global beer consumption reached 185 kiloliters, which is enough fermented brew to fill over 74,000 Olympic-sized swimming pools. Even as more and more young people embrace sobriety, brewers are launching an increasing number of low and no-alcohol beers to meet demand, thereby ensuring that a cold brew remains popular across lifestyles.

Tune in this Sunday 19 May @ 11am to the Infinitely Curious Program of ERT and the Voice of Greece with Katerina Batzaki and learn about the health properties of beer. Hear from the Director of the Greek beer awards Nikola Randisis why beer is such a popular drink and what it takes to earn a beer award. Learn from award winner and creator of beer recipes Loukas Papangelis what is the recipe to a good and delicious beer and why go vegan. 

📌 Listen online at https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/, via the Voice of Greece app for mobile phones, digitally from your car or your TV as well as via Hellas Sat and Hotbird satellite.Click on the following link to listen to the program, once it has been broadcast: https://vog.ert.gr/show/infinitely-curious-en/?