Ταξιδεύουμε στη Χίο και γευόμαστε τον «μαστιχοκαφέ» με τη βοήθεια του γνώστη Γιάννη Κουγιούλη.
Μιλάμε για την «κυρά των αμπελιών» Σταυρούλα Κουράκου που μόλις «έφυγε από τη ζωή» με τον Γιάννη Βογιατζή, πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.
Ο αποσταγματοποιός Μανώλης Συρέλλης από τη Λέσβο μας μιλά για το παρελθόν και το παρόν του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου που συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή του καθώς και για την «Ακαδημία Μεσογειακής Γαστρονομίας» που ιδρύθηκε στο Πλωμάρι.
Ο Μιχάλης Βαρνάς μας ξεναγεί στο 1st Greek Beer Fest only craft που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ
Και η Σουζάνα Ισαακίδου , πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Χορτοφάγων Hellas Veg μας μιλά για τον Διαγωνισμό Χορτοφαγικών Πιάτων “Veg.contest Thessaloniki 2024 – Η Γαστρονομία της πόλης αλλάζει”.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Επιμέλεια – παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος – Νίκος Ιωαννίδης