Με τη βοήθεια της οινολόγου Χρύσας Γιατρά περιηγούμαστε στους αμπελώνες της Ελλάδας. Ο σεφ Χρήστος Σαριδάκης μας ξεναγεί στο zero waste εστιατόριο του στα Χανιά. Ο σύμβουλος Δήμου Πύλου Νέστορος και πιστοποιημένος σύμβουλος ελαιόλαδου Γιάννης Καρβέλας μας προτείνει πως θα διασώσουμε παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών. Τέλος στο πλαίσιο του project “Γνωρίζουμε όλες τις μικροζυθοποιίες της Ελλάδας” ο Χρήστος Χατζάκης μας δροσίζει με τις λεσβιακές μπύρες του
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.