Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE

Αφιέρωμα στον στιχουργό Γιάννη Λελάκη στη «Δική Μας Πόλη» | 24.03.2024

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στον στιχουργό Γιάννη Λελάκη.

Ένας από τους σπουδαιότερους στιχουργούς της χώρας μας, που τραγουδήθηκε, αγαπήθηκε αλλά και αδικήθηκε, ο Γιάννης Λελάκης κατάφερε με τους σπουδαίους στίχους του να παρακινήσει συνθέτες κι ερμηνευτές να σταθούν δημιουργικά και εκφραστικά στο έργο του και να δώσουν και αυτοί σπουδαίες μουσικές και ερμηνείες.

Σε αυτόν οφείλουμε πολλά από τα τραγούδια που γνωρίζουμε και αγαπάμε: «Καρδιά Παραπονιάρα», «Παραπονιάρικο», «Καταραμένη Φτώχεια», «Μην Είσαι Ψεύτρα Δίγνωμη», «το Παλιόπαιδο», «Σβήσε το Φως να Κοιμηθούμε», «Αλήτη μ’ είπες Μια Βραδιά» και αρκετά ακόμη τραγούδια που έχουν ερμηνευτεί από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Στην εκπομπή μίλησαν για τον στιχουργό και άνθρωπο Γιάννη Λελάκη ο Μανώλης Μητσιάς, η κόρη του Στέλλα Λελάκη και ο γιος του Βαγγέλης Λελάκης, που μας αποκάλυψε ζωντανά στο στούντιο για πρώτη φορά πολλές κι ενδιαφέρουσες πλευρές του πατέρα του.

Μεταξύ άλλων ακούστηκε η γνώμη του για σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, οι σκέψεις του για κοινωνικά θέματα, καθώς και πολλά στοιχεία για την προσωπική του ζωή, την πνευματική του καλλιέργεια και τον σπάνιο συναισθηματικό του κόσμο.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand