Πρόσκληση σε Γεύμα Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 01.10.2022 16:00

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00, «Η Φωνή της Ελλάδας» και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» υποδέχθηκαν τη Νία Καρτέρης από το μακρινό Σίδνεϊ.

Η Νία Καρτέρης είναι αντιπρόεδρος τα Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας Σίδνεϊ από το 2010 και πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ στο Σίδνεϊ από το 2004.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα είναι μία από τις πιο παλιές (1898),  πιο μεγάλες και πιο οργανωμένες ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως. Η δράση της κοινότητας είναι πολυσχιδής και πλούσια, παρέχοντας τις υπηρεσίες της προς τους Έλληνες όλων των ηλικιών. Σχολεία και πολύπλευρες δράσεις για τα μικρά παιδιά μέχρι γηροκομείο για την τρίτη ηλικία και γεύματα για άπορες οικογένειες. Η προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής κουλτούρας, των ελληνικών ηθών και εθίμων, της θρησκείας, της γλώσσας είναι -και θα είναι- ένας από τους βασικούς σκοπούς της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας Σίδνεϊ.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Σίδνεϊ αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πλέον σημαντικές πολιτιστικές δράσεις της ελληνικής διασποράς για 40 χρόνια.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σίδνεϊ, ένα από τα πιο μεγάλα και σε διάρκεια και σε εμβέλεια καλλιτεχνικά γεγονότα, θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Οκτώβρη από τις 13 έως τις 30 Οκτωβρίου 2022.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand