Τι γνωρίζουμε για το ελληνικό ελαιόλαδο και τις ποικιλίες του; Τι είναι οι φαινόλες; Ποια ελαιόλαδα έχουν ισχυρισμό υγείας;
Η «γλυκιά ζωή» σήμερα είναι αφιερωμένη στην ελιά και το ελαιόλαδο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς στις 26 Νοεμβρίου. Στο studio του Πρώτου Προγράμματος :
-Η Χριστίνα Στριμπάκου, έγκριτη γευσιγνώστρια ελαιολάδου
-Ο ελαιοπαραγωγός Εμμανουήλ Βανταράκης
-Ο Σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας, μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο αυτού του αρχαίου καρπού μέσα από τις γευσιγνωσίες ελαιολάδου που πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
-Ο executive olive oil chef Βασίλης Λεωνίδου, μας προτείνει διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου ανάλογα με το πιάτο
-Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, Entrepreneurship Development Director στη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά για το πρόγραμμα Social Farming 360 που φέρνει σε επαφή κρατούμενους με την ελαιοκομία
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Ένα δίωρο αφιερωμένο στους ανθρώπους που μεταφέρουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας μέσα από τις γεύσεις, το κρασί και τα επώνυμα ελληνικά προϊόντα.
Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης.