Τι μαγειρεύουν τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα οι Ρωμιοί στην Πόλη και ποια είναι η γαστρονομική ταυτότητα της Κωνσταντινούπολης σήμερα; Ποιος είναι ο τροφοσυλλέκτης του 21ου αιώνα; Πως θα πετύχουμε την ιδανική τσιπουροκατάνυξη στον Βόλο;
Κοντά μας στο στούντιο είναι ο βραβευμένος εικαστικός Καλλιτέχνης Αλέξανδρος Ψυχούλης που ξεφυλλίζει μαζί μας τα βιβλία του “Τα τσίπουρα στον Βόλο” και “Τροφοσυλλέκτης” και η δημοσιογράφος Νικολέτα Μακριωνίτου που μας μιλά για το ταξίδι της δημοσιογραφικής ομάδας του περιοδικού “Γαστρονόμος” στην Πόλη και τις μοναδικές συνταγές των Ρωμιών για τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα.
Επιμέλεια – παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας