Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE

Η “Ατοπογραφία της μνήμης” στην “Δική μας Πόλη” | 01.06.2024

H “Ατοπογραφία της μνήμης” πρόκειται για ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ με βιωματικό και αρχειακό χαρακτήρα που αφορά δύο ιστορικούς κινηματογράφους της Τήνου, το Σινέ Αιολίς και το Σινέ Αμόρε.

Στο στούντιο της “Φωνής της Ελλάδας”, η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ Αγγελική Φλωράκη ανασύρει μνήμες από μια πολύ κοινωνική εποχή για το νησί όταν αυτοί οι κινηματογράφοι αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την απαραίτητη ψυχαγωγία αλλά και για τις κοινωνικές συναναστροφές.

Μέσα από τις διηγήσεις του παππού της όπως διηγείται η ίδια, μπήκε στην διαδικασία να αναζητήσει στοιχεία, πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο, συνεντεύξεις, μαρτυρίες. Η σκηνοθέτις τονίζει επίσης ότι ο πυρήνας της ταινίας της, έχει να κάνει με την κινηματογραφιλία, την εγκατάλειψη, την μοναχικότητα, την μνήμη και κυρίως με τα θραύσματα που την συνθέτουν.

Στην εκπομπή θα μιλήσουν η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδας Μαρία Κομνηνού και ο Γιάννης Χίνος που έγραψε την μουσική της ταινίας. Στην εκπομπή θα ακουστεί ηχητική μαρτυρία της μητέρας της Αγγελικής Μαρουλίνας Φωσκόλου.

Eπιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand