Η Δική μας Πόλη Θέμης Ροδαμίτης
0:00
0:00 LIVE

«Η Δική μας Πόλη»: Αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό | 07.07.2024

Την Κυριακή 7 Ιουλίου και ώρα 12:00-14:00, η εκπομπή “Η Δική μας Πόλη” θα είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Κατσαρό.
Ο συνθέτης και κιθαρίστας, απετέλεσε μια εκπληκτική περίπτωση μοναδική τόσο στην ζωή όσο και στο έργο του. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας που γύρισε κυριολεκτικά όλον τον κόσμο παίζοντας στους απόδημους και στο ευρύτερο κοινό της κάθε χώρας τα υπέροχα τραγούδια που έγραψε ο ίδιος αλλά και άλλοι συνθέτες από τον χώρο του ρεμπέτικου, του νησιώτικου, της παράδοσης μας, της επιθεώρησης.

Η απήχησή του, ήταν τεράστια καθώς γνώρισε μεγάλες προσωπικότητες με τους οποίους έγινε φίλος, διασκεδάζοντας στα μαγαζιά που έπαιζε, όπως ο Κλαρκ Γκειμπλ, ο Ροδόλφο Βαλεντίνο, ο Χάμφρει Μπόγκαρντ, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ντιν Μάρτιν που τον ονόμαζαν “Big big Crosby” της Αμερικής. Στην εκπομπή θα ακουστούν ιστορίες με τον Γιώργο Κατσαρό και τον φίλο του, Αλ Καπόνε.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής μίλησε ο συλλέκτης Παναγιώτης Κουνάδης, που θα μοιραστεί ιστορίες μέσα από το μοναδικό και πολύτιμο αρχείο του στο οποίο έχει καταγράψει σπάνιο και μοναδικό υλικό για τον Κατσαρό.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, μίλησε ο σκηνοθέτης ‘Άγγελος Κοβότσος ο οποίος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον μοναδικό Γιώργο Κατσαρό.


Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης 

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand